Skip to main content

Ко је укинуо плаћање приправности у СВС?


Поводом проблема насталих у Сектору за ванредне ситуације, где је дошло до „застоја“ у обрачуну и исплати надокнаде за време проведено у приправности, председник Синдиката српске полиције упутио је 12. фебруара дописе начелнику СВС али  и свим начелницима Управа и Одељења у том сектору.

Као што је свима познато, због специфичности послова ватрогасно-спасилачких јединица, као и због хроничног проблема са недовољном попуњеношћу тих јединица, већ дуго је у широкој примени институт приправности код припадника СВС. Годинама је то функционисало, скоро па редовно, али из, синдикату непознатих и неразумљивих разлога,   у месецу децембру прошле године дошло је до непредвиђених проблема у обрачуну и исплати прековременог рада.

Председник Ранитовић у дописима упозорава одговорне да неће бити толерисана самовоља и ускраћивање права запослених, до чега је евидентно дошло, обзиром на то да у децембру 2015. године није дошло до било какве измене било ког прописа који регулише ову област па ни оправдања за овакво поступање.

Дописе  преносимо у целости:

 

Служба за информисање ССП
Миле Лазаревић