Skip to main content

Пијанац давио полицајца у Краљеву


Краљево, 28.09.2016. године, – У историју безумних и безразложних напада на полицијске службенике забележили смо и један нови вид таквих догађаја који као синдикат најоштрије осуђујемо. За овај напад се „потрудио“ локални пијанац, краљевчанин С.В. (1970.).

Напад се одиграо 26. септембра око 01,30 часова на Тргу српских ратника у Краљеву. Након што је, после краће потере и јурњаве за једним од учесника туче између више лица, полицајац Ненад Миловановић (1980.) сустигао изгредника и започео обављање информативног разговора са њиме, без икаквих жустрих речи или несугласица, изненада се умешао већ поменути С.В.

Као гром из ведра неба он је искочио из мрака и зграбио полицијског службеника Миловановића за врат и, уз погрдне речи „пандурчино, мами цу ти…“, почео га давити, на запрепашћење и чуђење самог полицајца али и учесника туче који је забезекнуто посматрао шта се догађа. Будући много крупнији и физички јачи, успева да обори полицајца на тло, ударцем лактом му наноси лаку телесну повреду у виду расекотине усне. Полицајац Миловановић ипак некако успева да савлада нападача, заједно са пристиглим колегом, веже га лисицама и приведе у станицу.

Шта је тачно био мотив  и повод једном локалном пијанцу да нападне полицајца на обавању службеног задатка остаје нам нејасно. Није нам познато ни да ли је и како свој поступак објаснио дежурном јавном тужиоцу, али је чињеница да је након само неколико сати задржавања пуштен на слободу. Како је тужилац квалификовао ово дело, за које кривично дело ће С.В. одговарати, није ни битно на крају крајева јер већ знамо, поучени досадашњом праксом, да ће добити минималну законску казну.

Оно што нас боли, као професионалце и чуваре ове државе, као заштитнике безбедности грађана, јесте то да је опет нападач из притвора изашао брже него полицајац из Дома здравља! Не желимо да прејудицирамо ствари, али се плашимо да ћемо доћи у ситуацију да се полицајци тога сете баш онда кад безбедност буде угрожена некоме од тужиоца!

Мислите о томе!!!

Шеф службе за информисање ССП
Миле Лазаревић