Kraljevo, 28.09.2016. godine, – U istoriju bezumnih i bezrazložnih napada na policijske službenike zabeležili smo i jedan novi vid takvih događaja koji kao sindikat najoštrije osuđujemo. Za ovaj napad se “potrudio” lokalni pijanac, kraljevčanin S.V. (1970.).

Napad se odigrao 26. septembra oko 01,30 časova na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu. Nakon što je, posle kraće potere i jurnjave za jednim od učesnika tuče između više lica, policajac Nenad Milovanović (1980.) sustigao izgrednika i započeo obavljanje informativnog razgovora sa njime, bez ikakvih žustrih reči ili nesuglasica, iznenada se umešao već pomenuti S.V.

Kao grom iz vedra neba on je iskočio iz mraka i zgrabio policijskog službenika Milovanovića za vrat i, uz pogrdne reči „pandurčino, mami cu ti…“, počeo ga daviti, na zaprepašćenje i čuđenje samog policajca ali i učesnika tuče koji je zabezeknuto posmatrao šta se događa. Budući mnogo krupniji i fizički jači, uspeva da obori policajca na tlo, udarcem laktom mu nanosi laku telesnu povredu u vidu rasekotine usne. Policajac Milovanović ipak nekako uspeva da savlada napadača, zajedno sa pristiglim kolegom, veže ga lisicama i privede u stanicu.

Šta je tačno bio motiv  i povod jednom lokalnom pijancu da napadne policajca na obavanju službenog zadatka ostaje nam nejasno. Nije nam poznato ni da li je i kako svoj postupak objasnio dežurnom javnom tužiocu, ali je činjenica da je nakon samo nekoliko sati zadržavanja pušten na slobodu. Kako je tužilac kvalifikovao ovo delo, za koje krivično delo će S.V. odgovarati, nije ni bitno na kraju krajeva jer već znamo, poučeni dosadašnjom praksom, da će dobiti minimalnu zakonsku kaznu.

Ono što nas boli, kao profesionalce i čuvare ove države, kao zaštitnike bezbednosti građana, jeste to da je opet napadač iz pritvora izašao brže nego policajac iz Doma zdravlja! Ne želimo da prejudiciramo stvari, ali se plašimo da ćemo doći u situaciju da se policajci toga sete baš onda kad bezbednost bude ugrožena nekome od tužioca!

Mislite o tome!!!

Šef službe za informisanje SSP
Mile Lazarević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.