Skip to main content

Полицајац убоден ножем у Барајеву


Поводом најновијег напада на полицијског службеника на дужности, у Барајеву, којом приликом је телесне повреде задобио колега М.Николић, Синдикат српске полиције дао је следеће саопштење за медије:

Руководство Синдиката српске полиције снажно осуђује још један у низу напад на колегу на извршењу службених задатака.  М.Николић је убоден ножем у раме и у леђа, приликом рутинске интервенције, но пуком срећом повреде нису теже природе, те је он захваљујући присебности и обучености, мада повређен, савладао нападача и задржао га до доласка помоћи. Посебну ноту целом случају даје прва изјава нападача, који је као разлог напада навео то да га је полицајац, приликом проласка кроз локал, „мрко погледао“!

ССП апелује на министра Небојшу Стефановић да искористи свој положај и алармира јавност, да целокупном друштву предочи опасности по заједницу у којој се ни полицајци не осећају сигурно и заштићено. Желимо да верујемо да ће држава коначно кренути у обрачун са изгредницима, да ће на делу, а не само на речима, показати одлучност у борби против свих видова насиља.

Доста нам је празних обећања и толерисања напада на полицијске службенике. Надамо се да и овај нападач неће изаћи на слободу брже неголи повређени колега из болнице!

Шеф службе за информисање ССП
Миле Лазаревић