Povodom najnovijeg napada na policijskog službenika na dužnosti, u Barajevu, kojom prilikom je telesne povrede zadobio kolega M.Nikolić, Sindikat srpske policije dao je sledeće saopštenje za medije:

Rukovodstvo Sindikata srpske policije snažno osuđuje još jedan u nizu napad na kolegu na izvršenju službenih zadataka.  M.Nikolić je uboden nožem u rame i u leđa, prilikom rutinske intervencije, no pukom srećom povrede nisu teže prirode, te je on zahvaljujući prisebnosti i obučenosti, mada povređen, savladao napadača i zadržao ga do dolaska pomoći. Posebnu notu celom slučaju daje prva izjava napadača, koji je kao razlog napada naveo to da ga je policajac, prilikom prolaska kroz lokal, “mrko pogledao”!

SSP apeluje na ministra Nebojšu Stefanović da iskoristi svoj položaj i alarmira javnost, da celokupnom društvu predoči opasnosti po zajednicu u kojoj se ni policajci ne osećaju sigurno i zaštićeno. Želimo da verujemo da će država konačno krenuti u obračun sa izgrednicima, da će na delu, a ne samo na rečima, pokazati odlučnost u borbi protiv svih vidova nasilja.

Dosta nam je praznih obećanja i tolerisanja napada na policijske službenike. Nadamo se da i ovaj napadač neće izaći na slobodu brže negoli povređeni kolega iz bolnice!

Šef službe za informisanje SSP
Mile Lazarević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.