„Samo za murijaše paraćince, mogu da puše k..c Di stefanu i svima nama, i ćerke njihove mogu da puše k..c. Paraćinska policijo, puši k…c a mi ćemo da radimo još bolje.“ Bile su to reči, javno izgovorene, na mikrofon, pred svim gostima ugostiteljskog objekta „Di Stefano“. Izgovorio ih je Mario Stefanović, lice prekršajno i krivično osuđivano (za iznudu), a nakon izvršene pojačane kontrole tog objekta od strane policajaca iz Paraćina i pripadnika Žandarmerije.

Kada imaš vezu, novac, prekršajno i krivično si kažnjavan, uz to se hvališ svojom šizofrenijom, onda možeš sve. I da javno poniziš celu jednu policijsku stanicu, kompletnu policiju jednog grada a da ostaneš bez kazne! Bruka i sramota, naravno, al tako logično i sasvim očekivano u zemlji Srbiji sa pravosuđem nezavisnim od pravde i zakona!

Nakon što je Stefanović javno ponizio policajce u Paraćinu, isti je priveden, napisanam mu prekršajna prijava i od strane prekršajnog sudije u tom gradu određena mu je kazna od 40 dana zatvora, po skraćenom postupku. Međutim, nakon žalbe on volšebno biva oslobođen. Šta li je sudija apelacije u Kragujevcu utvrdio i na osnovu čega je izvršilac oslobođen nije nam poznato. Ne želimo ni nagađati da li je u pitanju bilo mito, političke veze ili pak pritisci i pretnje, ali svakako nas niko ne može uveriti da je sve bilo „čisto“.

Džaba sva deklarativna medijska borba za pravnu državu, džaba zakljinjanja političara kad sve to ostaje mrtvo slovo na papiru. Samo zgodna medijska promocija i ništa više! Nas i dalje ponižava ološ, vređaju nas, napadaju, biju… Nekažnjeno!

No, pitanje je da li sve to slučajno. Da li smo i zaslužili bolje u momentu kada se svi prave ludi i okreću glavu od krivičnih dela koja vrše sami policajci, sve pod maskom borbe za zaštitu radnih prava zaposlenih. Uz hvalisanje kako ministar stoji iza njih i kako im niko ništa ne može. Kako da očekujemo zaštitu od pravosuđa kad sami urušavamo službu i decenijama sticani ugled?

Služba za informisanje SSP

Comments

 1. Bravo za momka !

  Srpski narod je krenuo da se budi protiv ugnjetevaca i janicara !

  Setajte sad pedere i tucite narod !

  SVICE ZORA PRAVDE I ISTINE !

  BRAVO ZA BORCA ZA SLOBODNU SRBIJU !

  UA OKUPATORI !

  SMRT FASIZMU – SLOBODA NARODU !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.