RAD ZA PRAZNIKE – slobodni dani i uvećanje plate

Za rad na dane 01, 02. i 07. januara sledi uvećanje zarade. Ponedeljak 08. januar je redovan radni dan. Nema nadoknade radnih sati za one koji će na te dane odmarati.

RAD ZA PRAZNIKE – slobodni dani i uvećanje plate
Share Button

Načelnica Sektora za ljudske resurse, gospođa Katarina Tomašević, raspisala je akt obaveštenja namenjen zaposlenima ali i rukovodiocima organizacionih jedinica u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Svedoci smo redovnih dilema koji se to dani praznuju neradno, da li se dan praznika nedeljom prenosi na ponedeljak, za rad na koje dane će zaposleni dobiti naknadu i slično. Ove godine je to poprilično jasno jer 1. i 2. januar nam dolaze u ponedeljak i utorak te nema „prenosa“ i za rad na oba ta dana sledi naknada za rad na dan državnog praznika.

Božić praznujemo u nedelju, za rad na taj dan sledi uvećanje plate. Budući da je reč o verskom prazniku praznovanje se ne prenosi na ponedeljak, shodno članu 3a Zakona o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji.

Takođe, naglašavamo da se zaposlenima koji ne budu radili na dane praznika, a radili bi da nije tih praznika, obračunava redovno radno vreme, da ta satnica ulazi u ukupan mesečni fond i da nema mestu bilo kakvom „odrađivanju ili nadoknadi radnih sati“!

Ovu priliku koristimo i  da svim našim članovima, svima zaposlenima u MUP i svim ljudima dobre volje poželimo srećne praznike i čestitamo Novu godinu. Takođe, svim vernicima pravoslavne veroispovesti čestitamo i nastupajuće Božićne praznike.

Služba za informisanje SSP
Mile Lazarević

Komentari:

Komentar

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Prijavi se!