HORGOŠ – 19.12.2016. godine na graničnom prelazu sa Republikom Mađarskom zaplenjena je rekordna količina od 39,4 kg heroina od strane policijskih službenika Stanice granične policije Horgoš.

horgos-1Prilikom redovne kontrole na izlazu iz zemlje u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom putnicima koji nemaju ništa za carinjenje, u ponedeljak zaustavljen je automobil marke “nisan” albanskih registarskih oznaka, kojim je troje albanskih državljana, članova porodice, putovalo iz Albanije ka Mađarskoj. Odličnom procenom kolega automobil je izdvojen za detaljnu kontrolu, pa je najpre u podu ispod patosnice ispred suvozačevog sedišta primećena metalna ploča koja nije fabrička. Kada je skinuto suvozačevo sedište i otvorena pomenuta naknadno umetnuta ploča, u šupljini poda vozila je uočeno pet paketa obmotanih žutom lepljivom trakom, koji su oblikom i načinom pakovanja ukazivali na to da se radi o nekom narkotiku i jedan paket bele boje takođe sumnjivog sadržaja. Između paketa su se protezali žica i kanap, čija namena u prvom trenutku nije bila poznata, te je s toga iz bezbednosnih razloga dalja kontrola bila obustavljena do dolaska kontra-diverzione ekipe MUP-a, dok su kolege SGP Horgoš obezbedile lice mesta. Albanski državljani su lišeni slobode i određena im je mera zadržavanja do 48 časova nakon čega će uz krivičnu prijavu biti predati Višem tužilaštvu u dalju nadležnost. Očito se radi o opojnom sredstvu namenjenom tržištu Evropske unije čija ulična vrednost iznosi više miliona evra.

horgos-4 horgos-3

Sindikat srpske policije želi da istakne ovakve rezultate kolega koji profesionalnim radom, ličnim zalaganjem i dubokom svešću ogromne većine zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova kada je u pitanju borba protiv svih oblika kriminala doprinose bezbednosti Republike Srbije, regionu ali i zemljama EU, što predstavlja satisfakciju za dalji rad. Sigurno da se ovakav odnos prema radu može okarakterisati dubokim patriotizmom i da zaposlini ne mere nivo patriotizma visinom dnevnice. S druge strane svakako da je nepohodno i potrebno pre svega da bi se održao visok nivo motivacije za rad, ali i podsticaj na druge zaposlene kako bi imali visoke rezultate rada,  adekvatno nagraditi zaposlene koji su doprineli ovom istorijskom rezultatu kada je u pitanju zaplena narkotika na graničnom prelazu Horgoš.

Služba za informisanje SSP
Boban Đorđić

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.