Beograd, 09.09.2016. godine, – Dnevni list “Blic” danas je preneo vest o smenama u ministarstvu unutrašnjih poslova, i između ostalog i odluku ministra unutrašnjih poslova, dr Nebojše Stefanovića, da sa mesta načelnice Sektora materijalno-finansijskih poslova smeni gospođu Mirjanu Nedeljković. Sindikat srpske policije pozdravlja i u potpunosti podržava tu odluku ministra, smatramo je ispravnom, mada možda malo i okasnelom, jer se Mirjana Nedeljković zaista nije snašla na tom veoma odgovornom radnom mestu.
     Ono što joj mi kao sindikat zameramo jeste to da Gospođa Nedeljković, po dolasku na mesto načelnika Sektora, nije obustavila nabavke koje je, pod sumnjivim uslovima, ugovorio njen prethodnik na mestu načelnika, gospodin Željko Kojić, već je dozvolila realizaciju i podelu nekvalitetne službene obuće policijskim službenicima. Nakon našeg ukazivanja ministru i njegovog naloga Sektoru unutrašnje kontrole da ispitaju kompletan postupak, kao dosadašnji rezultat imamo podnete dve krivične prijave protiv službenika tog Sektora MUP. Ali SSP smatra da se na tome ne sme i završiti, da službenici nižeg ranga ne mogu jedini da budu odgovorni i kažnjeni. Takođe, jako je zanimljivo da se smena načelnice vremenski poklopila sa našom ponovo aktuelizovanom pričom o mokrim nogama kolega, i sa prvim izveštavanjem medija o tome. Zanimljivo je i to da će gospođa Nedeljković ostati upamćena i kao načelnica koja je tražila i dobila obezbeđenje u vidu naoružanog policajca ispred svojih vrata, što se ranije nije dešavalo u ovom Sektoru.
     Kao što je rukovodstvo Sindikata srpske policije nebrojeno puta do sada ponovilo svoj stav da u našim redovima ima ljudi koji zaista ne zaslužuju da budu naše kolege, i da ih nikada nećemo braniti, ali nećemo ni dozvoliti neosnovano kaljanje bilo čijeg imena, tako i sada poručujemo ministru da smena načelnice nije dovoljna. Potrebno je izvršiti kompletnu istragu u Sektoru i ukoliko bude dokaza bilo kakvih zloupotreba, od strane bilo kog pojedinca, zahtevaćemo od ministra da odgovorne ne samo smeni već i procesuira. A nakon procesuiranja, očekivaćemo i osuđujuće presude uz zvaničnu objavu MUP kad odgovorni budu pravnosnažno osuđeni, jer će se samo na taj način pokazati da sa zloupotrebama nema kompromisa i da ubuduće neki drugi načelnici dobro promisle pre nego što se odluče da zloupotrebe svoj položaj.
     Sindikat srpske policije će nastaviti da ukazuje na sve nepravilnosti u MUP, za koje dobije saznanja. Nepravilnosti je jako puno, ali je teško pribaviti relevantne dokaze u tako složenom i zatvorenom a dobro razrađenom sistemu. Za sada raspolaženo podacima o propustima i zloupotrebamau beogradskom odeljenju ovog Sektora i kako smo i najavili, priprema dokumentacije je u toku i biće uskoro prosleđena Kabinetu ministra.
     Linkovi ka vestima u “Blicu” i “Alo”, o našim aktivnostima po pitanju službene obuće, kao i vest o smeni načelnice Nedeljković:
Služba za informisanje SSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.