Kako vreme odmiče, sve je više razočarenja odnosom poslodavca prema svojim zaposlenima. Sindikat srpske policije troši ogromne resurse, kapacitete, vreme i sredstva, boreći se da poslodavcu pokaže i dokaže kako nije u pravu, da se pravnih akata, čak i donetih instrukcija i depeša  i sam ne pridržava dosledno Zbog toga je veoma teško, skoro pa nemoguće, izboriti se da nam se na primer poveća plata, dobijemo bolja vozila i tome slično.

Zbog samovolje, nestručnosti i neodgovornosti pojedinaca u vrhu MUP-u, te starešina koji uglavnom podležu njihovim pritiscima i nepostupanja po inicijativama i predlozima sindikata u pogledu uštede, zaposleni se odlučuju da svoja prava potražuju putem suda. Stalno pišemo o tome, upozoravamo, međutim i dalje se nastavlja trend da je MUP skoro pa uvek gubitnik u tim sporovima, gde zbog toga, iz svog budžeta, a o trošku građana Srbije, izdvaja veliki novac radi podmirivanja poverioca i tužioca i plaćanja sudskih troškova u milionskim iznosima. I za to, kao po običaju, nema materijalne, krivične i disciplinske odgovornosti. A krivci su više nego poznati.

Sindikat srpske policije kao ozbiljna organizacija teži, a i svoj rad prilagođava tom cilju, da sa jedne strane zaposleni ostvare svoja prava, a sa druge, da taj postupak prođe bez nanošenja štete budžetu MUP-a. Primer za to, koji može ući čak i u noviju istoriju, gde je MUP prvi put svome zaposlenom, bez tužbi, kamata i drugih troškova, isplatio stvaran broj ostvarenog viška radnih časova, dolazi nam iz Policijske uprave Vranje. Da, dobro ste pročitali, SSP je pritiscima bukvalno naterao poslodavca da ispoštuje svoju zakonsku, instruktivnu i dogovorenu obavezu.

Put za to je bio dug i trnovit, sa mnogo saplitanja, krivina, lažnih obećanja, ucena, pritisaka, suočavanja. Sve su to doživeli naši aktivisti u Regionalnom centru Vranje od strane prethodnog rukovodstva PU Vranje. Nakon naše hrabrosti i neodustajanja od postavljenog cilja, MUP je morao podleći pritisku. Uprkos pojedincima kojima nije bilo milo i drago da nam ponude Sporazum o naknadi štete i isplati viška radnih sati, već su nas usmeravali na tužbe,  morali su da prihvate realnost. Veliki uticaj i razumevanje imali su u, Bogom danom, postavljenom novom rukovodstvu PU Vranje, na čelu sa v.d. načelnika PU Vranje gospodinom Igorom Živkovićem, za koga očekujemo da će od tri preostala kandidata pobediti na konkursu i konačno zavesti red i disciplinu među pojedincima koji su se ponašali kao da im je PU Vranje otac ostavio u nasleđu. Gospodin Živković je od svog prethodnika nasledio brdo tužbenih zahteva za isplatu viška sati, prekovremenog rada, pripravnosti, i ostalih dugovanja po osnovu radničkih prava i shvatio je da ih je bolje rešiti socijalnim dijalogom i saradnjom kako budžet MUP-a ne bi bio kasnije dodatno oštećen.

Najbitnija stvar kod ovih Sporazuma o vansudskom poravnanju i isplatu viška sati nije sam novac, već suočavanje sa realnim problemima u stvarnom vremenu. Sklapajući ove Sporazume u čitavoj Srbiji, čiju inicijativu je pokrenuo SSP, predstavnici poslodavca imaće jasniju i čistiju sliku o „zaslugama“ onih zbog čijeg sramnog ponašanja, samovolje i bahatosti nastaje posledica  u vidu masovnih pokretanja sudskih sporova, gde MUP uvek gubi i plaća velike troškove, a isti ti rukovodioci ne snose nikakvu odgovornost. Sada će tačno znati, delovaće preventivno i moći će da spreče udarce po budžet MUP-a, zahvaljujući mukotrpnom radu SSP. Očekujemo da će i oni shvatiti ozbiljnost naše namere, svidelo se to njima ili ne i na ovaj način sprovesti mere štednje. A ovako izgleda PRVI Sporazum, gde će MUP,  PRVI put isplatiti stvaran broj višak radnih sati:

NAPOMENA: Za više informacija o proceduri prilikom podnošenja Zahteva, samih Zahteva čija se forma i uslovi menjaju u zavisnosti od mnogo faktora, obratite se predstavnicima SSP u vašim organizacionim jedinicima.

Služba za informisanje SSP
Zoran Stojčić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.