Podignimo glas dok ne bude kasno – zaštitimo i sebe i društvo:

STOP DALJOJ KRIMINALIZACIJI DRUŠTVA!!!

Glavni odbor Sindikata srpske policije doneo je odluku o održavanju protesta u Novom Sadu, u ulici Sutjeskoj 3, ispred zgrade sudova i tužilaštava, u ponedeljak 6. februara 2017. godine u 11.55 časova!

Poštovane koleginice i kolege, vreme je svima nama da se probudimo iz ovog ružnog sna koji traje već dugo i u kojem nas:

  • Napadaju i povređuju za vreme vršenja službe;
  • Brutalno prebijaju naočigled članova porodice;
  • Omalovažavaju u javnosti i gaze naše dostojanstvo sve više i sve bezočnije;
  • Guraju nam prst u oko blagom kaznenom politikom, oslobađanjem napadača, okorelih kriminalaca;

Godinama već radimo u katastrofalno lošim uslovima, beznađe je sve veće, mladi i stručni nas sve više napustaju i odlaze! Ali sve ima svoje granice! Nećemo i ne smemo dalje da ćutimo! Vreme ja za akciju, vreme je da svima pokažemo nezadovoljstvo i neslaganje sa trenutnim stanjem u sudovima i tužilaštvima i njihovom odnosu prema policijskim službenicima!

Neka batinjanje kolege u Novom Sadu bude prvo pred kojim nismo ćutali!!!

Sindikati u policiji ne snose odgovornost za ovo stanje u kom se nalazimo, odgovornost je na državnim  organima koji tolerišu takva postupanja sudova i tužilaštava. Ali smo itekako obavezni da preuzmemo sve što je u našoj moći da to nepravedno i neizdrživo stanje promenimo!

Pozivamo sve članove SSP i svih drugih sindikata da nam se pridruže. Pozivamo druge sindikate i starešinski kadar MUP da dođu i zajedno sa nama izraze neslaganje sa nekažnjenim prebijanjem policajaca i građana. Pozivamo javnost, državne institucije, građane Novog Sada i sve ljude dobre volje da dođu i pruže podršku svojoj policiji!

Od pravosuđa ne tražimo ništa mimo zakona, naprotiv – samo primenu zakona u punoj meri! Tražimo da pokažu hrabrost i zaštite i nas i sebe, a time i čitavo drušvo!

Neka bude zakon! Neka bude surov! I neka bude za sve!!!

Predsednik SSP
Lazar Ranitović

prijava skupa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.