Budući da je načelnik Odeljenja policije u Policijskoj upravi u Čačku dao sebi za pravo da sa oglasne table skida obaveštenja Sindikata srpske policije koja mu nisu “po volji”, predsednik našeg RC Čačak, Darko Ocokoljić, bio je prinuđen da putem društvenih mreža članovima razjasni istinu u vezi sa nepostojećim regresom. Nama se dopao taj post pa preporučujemo svima da ga pročitaju:  

Završava se polako i ovaj dan, 09.03.2018. godine, dan koji će biti upamćen po tome da su zaposleni u MUP-u uvideli kako se njima lako manipuliše. Upamćen po iščekivanju regresa, “čekajući Godoa”. Nepunih deset dana traje, nazovimo afera “Regres”. Sve to možda govori o tome u kakvom se stanju nalaze zaposleni u MUP-u, kada im ono priželjkivano plasiraju određene osobe i tako manipulišu njima.

Naime, u toku predhodnog vikenda pojavila se poruka sa određenim sadržajem u vezi sa regresom. Munjevito je proširena među kolegama kao “proverena informacija”. Molim sve koleginice i kolege da ubuduće ne nasedaju na kojekakve priče od nepouzdanih izvora i takve ih šire dalje kao pouzdane, jer se stvara haos u našim kolektivima, ljudi potroše novac, isčekujući novac koji nikada neće stići.

Kao što ste već saznali plata će, verovatno, biti isplaćivana petog i dvadesetog u mesecu, pa opet dolazimo do toga da su priče o tome kako će plata biti petnaestog, ostale samo na tome – obične “rekla-kazala” informacije.

Svima sam, još u startu, rekao da se ništa ne zna zvanično oko plasiranih informacija pred vikend (ili pred nešto drugo), da ne postoje navodne depeše da će biti isplate regresa, kao i da su sumnjive poruke plasirane u nedelju. Ko još nedeljom u MUP-u bilo šta radi?

Molim vas da se malo ozbiljnije pristupi ovakvim stvarima. Ovih sedam dana se nikome ne ponovilo, kroz šta smo sve prolazili sa saradnicima (poruke, pozivi, molbe…) ali i to ćemo prevazići i evo prva molba – slušajte prave i proverene informacije koje distribuira SSP.

Ništa od vas ne krijemo, ali ne možemo i ne smemo, zbog vas samih, da delimo neproverene informacije. Ugodan vikend želimo.

Služba za informisanje SSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.