Skip to main content

УЗБУНА У ЖАНДАРМЕРИЈИ


Према најновијим информацијама са терена, у београдском одреду Жандармерије у току је невиђена хајка на запослене који су се „дрзнули“ да крену у борбу за своја права! Акценат је наравно на члановима нашег синдиката, нашим активистима и према Синдикату српске полиције у целини.

Командири и командирчићи дају себи за право да на испраћају смене прете колегама речима „Од Нове Године ће све бити другачије, због ССП-а!“ Труде се да спрече запослене да изборе своја права, обећавају им „незгодне“ смене у распореду, саветују их „добронамерно“ да одустану од захтева…

А људи су само затражили увид у своје временике рада и налоге за службене задатке за последње три године!!! Чега се то плаши руководство одреда уколико је рађено све по законима а људима поштено плаћен рад? Или пак није па се на овај начин надају избећи одговорност?

Господо старешине, неће вам то проћи!

Председник ССП Лазар Ранитовић разговарао је вечерас са командантом јединице, господином Гораном Драговићем, који је згрожен понашањем своји подређених. Командант је обећао да ће се лично заложити да такви притисци буду обустављени још вечерас! Такође, нагласио је свој став, подударан са ставом директора Ребића и министра Стефановића, да сваки рад мора да буде плаћен! Сваки минут! Да уопште не сме бити полемике на ту тему, нити за тако нештоима разлога!

Верујемо у искреност команданта и надамо се да ће мобинг и злостављање запослених престати! Али опет поручујемо онима који су то радили и раде (а они ће се сами препознати) да неће остати некажњени! Против свих ћемо поднети одговарајуће иницијативе и пријаве! Наши правни заступници су посебно инспирисани за ту врсту „стручњака“.

Министру унутрашњих послова, директору Полиције и команданту Жандармерије, овом приликом, постављамо и једно логично питање: Коме је у интересу да, у освит новогодишњих празника, у време појачаних мера безбедности због опасности од тероризма, уноси немире и шири незадовољство међу припадницима јединице? Нама у синдикату сигурно није до тога!

Појединце подсећамо на Закон о спречавању злостављања на раду и саветујемо да проуче члан 152. Кривичног законика Србије.

Служба за информисање ССП
Миле Лазаревић


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ