Prema najnovijim informacijama sa terena, u beogradskom odredu Žandarmerije u toku je neviđena hajka na zaposlene koji su se „drznuli“ da krenu u borbu za svoja prava! Akcenat je naravno na članovima našeg sindikata, našim aktivistima i prema Sindikatu srpske policije u celini.

Komandiri i komandirčići daju sebi za pravo da na ispraćaju smene prete kolegama rečima „Od Nove Godine će sve biti drugačije, zbog SSP-a!“ Trude se da spreče zaposlene da izbore svoja prava, obećavaju im „nezgodne“ smene u rasporedu, savetuju ih „dobronamerno“ da odustanu od zahteva…

A ljudi su samo zatražili uvid u svoje vremenike rada i naloge za službene zadatke za poslednje tri godine!!! Čega se to plaši rukovodstvo odreda ukoliko je rađeno sve po zakonima a ljudima pošteno plaćen rad? Ili pak nije pa se na ovaj način nadaju izbeći odgovornost?

Gospodo starešine, neće vam to proći!

Predsednik SSP Lazar Ranitović razgovarao je večeras sa komandantom jedinice, gospodinom Goranom Dragovićem, koji je zgrožen ponašanjem svoji podređenih. Komandant je obećao da će se lično založiti da takvi pritisci budu obustavljeni još večeras! Takođe, naglasio je svoj stav, podudaran sa stavom direktora Rebića i ministra Stefanovića, da svaki rad mora da bude plaćen! Svaki minut! Da uopšte ne sme biti polemike na tu temu, niti za tako neštoima razloga!

Verujemo u iskrenost komandanta i nadamo se da će mobing i zlostavljanje zaposlenih prestati! Ali opet poručujemo onima koji su to radili i rade (a oni će se sami prepoznati) da neće ostati nekažnjeni! Protiv svih ćemo podneti odgovarajuće inicijative i prijave! Naši pravni zastupnici su posebno inspirisani za tu vrstu “stručnjaka“.

Ministru unutrašnjih poslova, direktoru Policije i komandantu Žandarmerije, ovom prilikom, postavljamo i jedno logično pitanje: Kome je u interesu da, u osvit novogodišnjih praznika, u vreme pojačanih mera bezbednosti zbog opasnosti od terorizma, unosi nemire i širi nezadovoljstvo među pripadnicima jedinice? Nama u sindikatu sigurno nije do toga!

Pojedince podsećamo na Zakon o sprečavanju zlostavljanja na radu i savetujemo da prouče član 152. Krivičnog zakonika Srbije.

Služba za informisanje SSP
Mile Lazarević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.