Skip to main content


DA LI SMO BEZBEDNI AKO REAKCIJE NEMA?


Tutin, 15.05.2018, godine – Nekoliko minuta nakon ponoći, došlo je do namernog paljenja automobila marke „reno megan“, koji pripada pomoćniku komandira u Policijskoj stanici Tutin, Saši Saviću.
Brzom reakcijom požar je brzo ugašen, ali nastala je velika šteta. Motivi paljenja još nisu poznati, ali se sumnja da je paljenje povezano sa švercom preko srpsko – crnogorske granice.

Rano jutros policijski službenici uhapsili su jednog crnogorskog državljanina R.J. iz Berana, za kog se sumnja da je podmetnuo požar, a sumnja se da je imao pomagača za kojim se intenzivno traga. Njemu je određen policijski pritvor od 48 sati, gde će uz krivičnu prijavu biti predat nadležnom tužilaštvu u Novom Pazaru.
Sindikat srpske policije oštro osuđuje napad na imovinu policijskih službenika i očekuje brzu i adekvatnu reakciju tužilaštva, koje kriminalcima treba da stavi do znanja da je napad na pripadnike snaga bezbednosti napad na državu i reakciju Ministarstva unutrašnjih poslova da stane u zaštitu svojih službenika koji svakodnevno trpe napade i štetu koju im niko ne može nadoknaditi.

Posle svega ne možemo da se ne zapitamo da li će policijski službenici svoj posao obavljati predano i rizikovati ne samo svoj život već i živote svoje porodice kao i imovinu, ako se ovakvi i slični napadi na njih ne budu adekvatno sankcionisani.

Služba za informisanje SSP
Milan Stamenković