Skip to main content

ЗАВРШЕНА ЈЕ XI ПОЛИЦИЈАДА „ЗЛАТИБОР 2018“


Златибор, 15.06 16.06.2018. године – И ове године, настављена је традиција Синдиката српске полиције и упркос изненадним лошим временским условима, успешно је одржана XI Полицијада „Златибор 2018“.  Тенденција повећања броја учесника сразмерна је повећању броја чланства синдиката, те је ове године, број уче犀利士
сника премашио цифру од 780. Дводневнo трајање Полицијаде, уз одличну организацију и атмосферу, број учесника и гостију, све је то показало да се, без премца, ради о највећој  спортској манифестацији у Министарству унутрашњих послова.

Свечано отварање манифестације уз интонирање државне химне и свечане песме синдиката, извршено је у 15,00 на теренима одмаралишта „Голија“ . Отварање су, поред учесника и гостију, пратиле бројне новинарске екипе, а утакмице су одиграване на теренима домаћина. Морамо напоменути, да су учесници Полицијаде сами финансирали трошкове котизиције и смештаја, док је велика помоћ добијена и од спонзора: општина Чајетина, дечјег одмаралишта „Голија“, привредних субјекта: „Златиборац“, „Зајечарска пивара“, месара „МАК“ из Ниша, винарија „Статус“ из Сврљига и још много других.

Свечаном отварању али и вечери, присуствовали су представници ППУ Ужице, локалне самоуправе и донатора. Такође, велику част и задовољство учиниле су нам колеге из Словеније, представници Синдиката полиције Словеније, председник синдиката Критијан Млекуш са још петоро својих најближих сарадника.

Током манифестације Полицијада „Златибор 2018“, нашим члановима и пријатељима доделили смо следећа признања и награде:

– Плакета за храброст и јунаштво: Огризовић Зоран, ПС Нови Београд из Београда;
– Плакета „Добар официр“: Раданов Марјан, официр одељења полиције ПУ Панчево;
– Сребрна медаља за синдикалне заслуге: Трајковић Срђан,
– Златна медаља за синдикалне заслуге: Пузовић Славко
– Златна плакета синдиката са ловоровим венцем (највише синдикално признање): компанија „Златиборац“
– Сребрна плакета председнику Синдиката полиције Словеније, господину Кристјану Млекушу
– Плава плакета Предраг Матовић Управа граничне полиције, Стрељачки клуб „Алекса Дејовић“, тениски центар „СПРИНГС“ Гајеви Златибор, Видовић Миодраг Мика, Миловановић Небојша и винарија „Статус“ из Сврљига.

Апсолутни победник XI Полицијаде је Регионални центар Београд.

Спортска такмичења су завршена око 18,00 часова након чега смо прешли у простор за забаву испред хотела „Зеленкада“, где је након проглашења победника и доделе пехара и медаља најбољима, отпочело дружење уз музику и песму.

Делови одличне атмосфере на такмичењу, забележени су на сликама, које можете видети испод текста, за сваки спорт посебно:

Мали фудбал:

Баскет:

Надвлачење конопца:

Надвлачење конопца (видео):

Одбојка:

Пикадо:

Риболов:

Шах:

Стони тенис:

Стрељаштво:

Додела признања на свечаној вечери:

Служба за информисање ССП