Skip to main content

Одржан меморијални “Куп хероја 2015”


KupHeroja2015У организацији Српског синдиката полиције, уз помоћ Полицијске управе и града Новог Пазара, одржан је меморијални турнир у малом фудбалу „КУП ХЕРОЈА“, у част трагично настрадалим полицајцима, који су изгубили живот током вршења службених задатака. Победнички пехар остао је у Новом Пазару, а освојила га је овдашња Полицијска испостава.
Пре почетка надметања, уз присуство породица трагично настрадалих полицајаца, положени су венци на Спомен плочу у Полицијској управи Нови Пазар. Начелник Драган Терзић је том приликом истакао:
„Ова спомен плоча,пре свега подсећа и упозорава нас да је полицијски посао веома тежак и одговоран, да је препун ризика. Да су људи који раде у полицији веома племенити и да су спремни да у заштити живота својих грађана ризикују у животе,а уједно нас подсећа да страдале колеге живе у нашим срцима и да не смемо заборавити ни њих,ни њихове породице“,казао је Терзић.
На овом надметању учешће је узело 11 екипа, а обраћајући се присутнима у Хали Пендик, Ђорђе Васовић, председник Синдиката Српске полиције Регионалног центра Нови Пазар је напоменуо да се турнир одржава у знак сећања на колеге које су изгубиле своје животе током ратних дејстава и обављања задатака у мирнодопским условима.

„Горан Тењовић, Горан Мутавџић, Голуб Ратковић, Милан Савић, Зоран Ракочевић , Звонко Милекић , Милинко Алексић, Жељко Зечевић -светла су имена наше професије и свакако живе у сећању свих нас,њихових породица, колега и пријатеља.Овим турниром желимо да и другима пренесемо поруку да се херој постаје само у име отаџбине и борбом за њене грађане и њихову безбедност.Хероји треба да живе вечно, а живеће док трају у нашим сећањима. У сећању свих нас због којих су они хероји и постали“. Минутом ћутања одата је пошта настрадалим полицајцима, у чију част се Куп хероја и одржава.
Такмичење је свечано отворио Генерални секретар Српског синдиката полиције, Лазар Ранитовић,који је рекао да ова организација неће дозволити да колеге које су дале живот за отаџбину и боље сутра неће бити заборављене.
„Ми се данас нећемо сетити само колега из Новог Пазара.Сетићемо свих колега које су дале свој живот. Сетићемо се и мале Милице Ракић и мале бебе из породице Адемовић. Сетићемо се и храбрих пилота,здравствених радника из Новог Пазара и помолити се свима њима свако на свој начин. Проглашавам турнир „Куп хероја Нови Пазар 2015“, казао је Ранитовић.
Организатори истичу велику захвалност на помоћи и градској управи Новог Пазара, која је како истичу доста учинила да се турнир организује, а међу посматрачима о дворани Пендик био је и градоначелник,др Мехо Махмутовић. Иначе, вођена је жестока борба за ласкави епитет најбољег.

Прво место припало је Полицијској испостави Нови Пазар, друго Саобраћајној полицији-испостава Нови Пазар, треће Полицијској станици Лазаревац, а четврто Станици Граничне полиције Сјеница.
Што се тиче појединачних награда, највише су показали- Владе Спасојевић, најбољи играч турнира. За најбољег голмана проглашен је Адмир Лотинац, а први топџија је Амел Ајровић.
Е.Н.
(Текст преузет са РТВ НП)

[pwaplusphp album=“KupHeroja2015″]


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ