Skip to main content


Održan memorijalni “Kup heroja 2015”


KupHeroja2015U organizaciji Srpskog sindikata policije, uz pomoć Policijske uprave i grada Novog Pazara, održan je memorijalni turnir u malom fudbalu „KUP HEROJA“, u čast tragično nastradalim policajcima, koji su izgubili život tokom vršenja službenih zadataka. Pobednički pehar ostao je u Novom Pazaru, a osvojila ga je ovdašnja Policijska ispostava.
Pre početka nadmetanja, uz prisustvo porodica tragično nastradalih policajaca, položeni su venci na Spomen ploču u Policijskoj upravi Novi Pazar. Načelnik Dragan Terzić je tom prilikom istakao:
„Ova spomen ploča,pre svega podseća i upozorava nas da je policijski posao veoma težak i odgovoran, da je prepun rizika. Da su ljudi koji rade u policiji veoma plemeniti i da su spremni da u zaštiti života svojih građana rizikuju u živote,a ujedno nas podseća da stradale kolege žive u našim srcima i da ne smemo zaboraviti ni njih,ni njihove porodice“,kazao je Terzić.
Na ovom nadmetanju učešće je uzelo 11 ekipa, a obraćajući se prisutnima u Hali Pendik, Đorđe Vasović, predsednik Sindikata Srpske policije Regionalnog centra Novi Pazar je napomenuo da se turnir održava u znak sećanja na kolege koje su izgubile svoje živote tokom ratnih dejstava i obavljanja zadataka u mirnodopskim uslovima.

„Goran Tenjović, Goran Mutavdžić, Golub Ratković, Milan Savić, Zoran Rakočević , Zvonko Milekić , Milinko Aleksić, Željko Zečević -svetla su imena naše profesije i svakako žive u sećanju svih nas,njihovih porodica, kolega i prijatelja.Ovim turnirom želimo da i drugima prenesemo poruku da se heroj postaje samo u ime otadžbine i borbom za njene građane i njihovu bezbednost.Heroji treba da žive večno, a živeće dok traju u našim sećanjima. U sećanju svih nas zbog kojih su oni heroji i postali“. Minutom ćutanja odata je pošta nastradalim policajcima, u čiju čast se Kup heroja i održava.
Takmičenje je svečano otvorio Generalni sekretar Srpskog sindikata policije, Lazar Ranitović,koji je rekao da ova organizacija neće dozvoliti da kolege koje su dale život za otadžbinu i bolje sutra neće biti zaboravljene.
„Mi se danas nećemo setiti samo kolega iz Novog Pazara.Setićemo svih kolega koje su dale svoj život. Setićemo se i male Milice Rakić i male bebe iz porodice Ademović. Setićemo se i hrabrih pilota,zdravstvenih radnika iz Novog Pazara i pomoliti se svima njima svako na svoj način. Proglašavam turnir „Kup heroja Novi Pazar 2015“, kazao je Ranitović.
Organizatori ističu veliku zahvalnost na pomoći i gradskoj upravi Novog Pazara, koja je kako ističu dosta učinila da se turnir organizuje, a među posmatračima o dvorani Pendik bio je i gradonačelnik,dr Meho Mahmutović. Inače, vođena je žestoka borba za laskavi epitet najboljeg.

Prvo mesto pripalo je Policijskoj ispostavi Novi Pazar, drugo Saobraćajnoj policiji-ispostava Novi Pazar, treće Policijskoj stanici Lazarevac, a četvrto Stanici Granične policije Sjenica.
Što se tiče pojedinačnih nagrada, najviše su pokazali- Vlade Spasojević, najbolji igrač turnira. Za najboljeg golmana proglašen je Admir Lotinac, a prvi topdžija je Amel Ajrović.
E.N.
(Tekst preuzet sa RTV NP)

[pwaplusphp album=“KupHeroja2015″]


SLIČNI TEKSTOVI