Skip to main content

Одржан меморијални турнир у част погинулих колега „Куп хероја“ у Новом Пазару


Синдикат српске полиције – Регионални центар 14562_10202600655371239_1388180757_nНови Пазар организовао је први меморијални турнир у малом фудбалу под називом „Куп хероја“ у част колега из Полицијске управе Нови Пазар који су погинули на извршавању службених задатака.

Пре почетка спортских дешавања делегација Синдиката српске полиције са члановима породица покојних колега обишла је зграду Полицијске управе у Новом Пазару где је положено цвеће испод спомен плоче постављене у част колега који су за своју земљу дали оно највредније што свако од нас има – дали су своје животе.

Спортски део овог меморијалног турнира одржан 18.03.2014.годинеса почетком у 10,00 часова у балон сали „Конто Бене“ и окупио је 13 екипа из више градова из Србије (Тутин, Сјеница, Рашка, Ужице, Барајево, Лазаревац, Савски Венац, Панчево, Краљево) већином из Синдиката српске полиције али је учесника било и из других синдиката.

Домаћин турнира, Председник ССП СГ Нови Пазар Ђорђе Васовић рекао је приликом отварања турнира да ова спортска манифестација носи назив “Куп хероја” јер колеге који су настрадали обављајући службене задатке заиста јесу хероји. Сви присутни учесници минутом ћутања одали су пошту погинулим полицајцима из Полицијске управе Нови Пазар.

Окупљенима се обратио и Председник Синдиката Српске полиције Глишо Видовић који је рекао да је ово један од начина на који освежавамо сећање на наше колеге и обећао да ће Синдикат учинити све што може и циљу помоћи породицама настрадалих колега.

На терену је било фер и спортске борбе, било је и мањих искри у жару борбе, као и што је обичај неком је био лош терен, некоме тврда лопта, а понеком богами и судије нису били по мери. Али све је то саставни део, на крају су сви учесници насмејани и задовољни приступили „трећем полувремену“ где су уз вечеру и музику већ пали и договори за следеће сусрете и „претње“ реваншима за поразе. А наш домаћин се свим гостима захвалио и извинио ако нешто није било у најбољем реду обзиром да је ово први турнир коју наш синдикат одржава у Новом Пазару, и позвао све присутне да и следеће године узму учешће на овом меморијалном турниру.

Самим учешћем на турниру  сви су већ били победници али је по правилима спортских такмичења неко морао и званично бити најбољи. Учествовало је укупно тринаест екипа и то: СПИ Нови Пазар, ПИ Нови Пазар, ШП ПУ Нови Пазар, ССП СГ Сјеница, СУП Београд, УСП Београд, ССП СГ Барајево, ССП СГ Лазаревац, ССП СГ Тутин, ССП СГ Краљево, ССП СГ Панчево, ССП СГ Ужице и ССП СГ Рашка.

Најбоља екипа овогодишњег „Купа хероја“ била је екипа Синдиката уједињене полиције Савски Венац, која у финалу савладала екипу ССП СГ Ужице резултатом 2:1. Поражени у полуфиналу су били ПИ Нови Пазар и УСП Београд.

Поред овог признања најбољим на турниру додељена су и следећа:
Најбољи голман:   Славко Пузовић / Ужице
Најбољи играч:      Никола Јоцић / Савски Венац
Најбољи стрелац:  Ненад Ковачевић / Ужице

Служба за информисање
Миле Лазаревић

pu (6)pu (5)pu (4)pu (3)

pu (2)pu (1)otv (5)otv (2)otv (4)1239647_10202600257841301_1248539014_ntakmtrece (1)trece (2)


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ