Skip to main content


Održan memorijalni turnir u čast poginulih kolega „Kup heroja“ u Novom Pazaru


Sindikat srpske policije – Regionalni centar 14562_10202600655371239_1388180757_nNovi Pazar organizovao je prvi memorijalni turnir u malom fudbalu pod nazivom „Kup heroja“ u čast kolega iz Policijske uprave Novi Pazar koji su poginuli na izvršavanju službenih zadataka.

Pre početka sportskih dešavanja delegacija Sindikata srpske policije sa članovima porodica pokojnih kolega obišla je zgradu Policijske uprave u Novom Pazaru gde je položeno cveće ispod spomen ploče postavljene u čast kolega koji su za svoju zemlju dali ono najvrednije što svako od nas ima – dali su svoje živote.

Sportski deo ovog memorijalnog turnira održan 18.03.2014.godinesa početkom u 10,00 časova u balon sali „Konto Bene“ i okupio je 13 ekipa iz više gradova iz Srbije (Tutin, Sjenica, Raška, Užice, Barajevo, Lazarevac, Savski Venac, Pančevo, Kraljevo) većinom iz Sindikata srpske policije ali je učesnika bilo i iz drugih sindikata.

Domaćin turnira, Predsednik SSP SG Novi Pazar Đorđe Vasović rekao je prilikom otvaranja turnira da ova sportska manifestacija nosi naziv “Kup heroja” jer kolege koji su nastradali obavljajući službene zadatke zaista jesu heroji. Svi prisutni učesnici minutom ćutanja odali su poštu poginulim policajcima iz Policijske uprave Novi Pazar.

Okupljenima se obratio i Predsednik Sindikata Srpske policije Glišo Vidović koji je rekao da je ovo jedan od načina na koji osvežavamo sećanje na naše kolege i obećao da će Sindikat učiniti sve što može i cilju pomoći porodicama nastradalih kolega.

Na terenu je bilo fer i sportske borbe, bilo je i manjih iskri u žaru borbe, kao i što je običaj nekom je bio loš teren, nekome tvrda lopta, a ponekom bogami i sudije nisu bili po meri. Ali sve je to sastavni deo, na kraju su svi učesnici nasmejani i zadovoljni pristupili „trećem poluvremenu“ gde su uz večeru i muziku već pali i dogovori za sledeće susrete i „pretnje“ revanšima za poraze. A naš domaćin se svim gostima zahvalio i izvinio ako nešto nije bilo u najboljem redu obzirom da je ovo prvi turnir koju naš sindikat održava u Novom Pazaru, i pozvao sve prisutne da i sledeće godine uzmu učešće na ovom memorijalnom turniru.

Samim učešćem na turniru  svi su već bili pobednici ali je po pravilima sportskih takmičenja neko morao i zvanično biti najbolji. Učestvovalo je ukupno trinaest ekipa i to: SPI Novi Pazar, PI Novi Pazar, ŠP PU Novi Pazar, SSP SG Sjenica, SUP Beograd, USP Beograd, SSP SG Barajevo, SSP SG Lazarevac, SSP SG Tutin, SSP SG Kraljevo, SSP SG Pančevo, SSP SG Užice i SSP SG Raška.

Najbolja ekipa ovogodišnjeg „Kupa heroja“ bila je ekipa Sindikata ujedinjene policije Savski Venac, koja u finalu savladala ekipu SSP SG Užice rezultatom 2:1. Poraženi u polufinalu su bili PI Novi Pazar i USP Beograd.

Pored ovog priznanja najboljim na turniru dodeljena su i sledeća:
Najbolji golman:   Slavko Puzović / Užice
Najbolji igrač:      Nikola Jocić / Savski Venac
Najbolji strelac:  Nenad Kovačević / Užice

Služba za informisanje
Mile Lazarević

pu (6)pu (5)pu (4)pu (3)

pu (2)pu (1)otv (5)otv (2)otv (4)1239647_10202600257841301_1248539014_ntakmtrece (1)trece (2)


SLIČNI TEKSTOVI