Skip to main content

САСТАНАК СА НАЧЕЛНИКОМ ПС ОБРЕНОВАЦ


Обреновац, 19.06.2018. године – У ПС Обреновац, са почетком у 10,00 часова, одржан је радни састанак са начелником ПС Обреновац, господином Недељковић Гораном. Делегацију Синдиката српске полиције чинили су: председник Лазар Ранитовић, члан ГО ССП Небојша Ристић, председник РЦ Београд Предраг Плазинић и председник СГ Обреновац Дарко Јовановић.

Након уводних поздравних речи, прешло се на изношење проблематике у оквиру те организационе јединице, у вези са прековременим радом и прерасподелу радних сати. Међутим, главни разлог сазивања састанка и тема о којој је разговарано је однос и понашање командира ПИ Обреновац Зарић Дејана, према полицијским службеницима.

Веома брзо и лако смо са начелником ПС Обреновац Недељковић Гораном, решили чувене ситуације са процедуром, начинима и условима издавања налога за прековремени рад и прерасподелу радних сати, тако да смо прешли на другу и веома важнију тему.

На адресу Синдиката српске полиције често пристижу притужбе на рад руководиоца. Једна од притужби је везана за рад и понашање командира ПИ Обреновац. Начелнику смо детаљно пренели на које све начине, командир ПИ својим понашањем иритира и демотивише у раду полицијске службенике. Од њега смо добили веома скептичан одговор, да је делимично упознат са овим проблемима и да ће они бити превазиђени.

Ипак смо, на крају састанка дошли до закључка, да са једне стране, постоји воља како би се коначно стало на пут неприхватљивом понашању командира, а са друге, у неким ситуацијама су због свима нама добро познатих разлога, праведним руководиоцима везане руке да нешто по том питању и учине.

Председник ССП Лазар Ранитовић је дао обећање начелнику, активистима и члановима ССП, да ће синдикат у оквиру својих надлежности прикупити још подакте и иницирати покретање дисциплинског поступка, а уколико буде елемената злостављања на раду или мобинга, покренути поступак заштите од злостављања на раду и поднети тужбу надлежном суду. Поред тога, на следећем састанку са послодавцем, надлежни у Дирекцији полиције, биће обавештени о овом проблему.

И овог пута, позивамо све запослене, уколико сматрају да су изложени мобингу или злостављању на раду, обавесте Синдиката српске полиције. А ми ћемо знати како да им помогнемо.

Служба за информисање ССП
Зоран Стојчић