Skip to main content

Ко ту кога кињи или штити?


Пре пар дана на нашем сајту смо објавили текст под насловом “Развојни пут командира Здјелара“ у којем смо дали кратак приказ непрофесионалних и недопустивих поступака поменутог господина према подређенима у својој полицијској станици. Такође, осврнули смо се и на његов последњи испад када је јавно, на Фејсбук страници једног синдиката, оптужио наше активисте у Шиду, али и цело руководство синдиката, да су монструми и да су зли.

У тексту се наводи и логична претпоставка да га је у тим радњама штитио неко изнад њега у ланцу командовања у Управи граничне полиције, односно његов непосредно претпостављени – начелник Регионалног центра према Хрватској, господин Миле Јандрић.

Кад оно…

Од колеге, који је, из сасвим разумљивих разлога, желео да остане анониман, сазнадосмо да командир Никола Здјелар нема проблем само са својим подређенима. Не, он има проблем са већином људи у свом непосредном окружењу. Здјелара, по његовим сопственим речима нико не воли и нико не разуме, ни полицијски службеници нити руководиоци у СГП Моровић, СГП Шид, СГП Срем, ПУ Сремска Митровица… Против њега су у својеврсној „завери“, како каже, били и сви сведоци на суђењу за клевету јер су сви од реда сведочили против њега. Чак и судија је био део те завере, те га је на крају осудио на високу новчану казну, ослонивши се на изјаве сведока а не узевши његове аргументе у обзир. У групу људи који га прогоне он је сврстао и поменутог начелника Милета Јандрића који му је два пута подносио захтев за покретање дисциплинског поступка због тежих повреда службене дужности. Оценио га и оценом два „2“ за рад у 2015. години…

Командир Здјелар је ишао чак дотле да се у писаном обраћању начелнику УГП, генералу Миленку Божовић, пожалио да га „нико не примећује“, тачније, да се колеге у СГП Срем и СГП Шид понашају на крајње чудан начин. Цитирамо Здјелара: „односе се према мени као да и нисам присутан међу њима, када из неког службеног разлога будем принуђен доћи у њихове станице“.

Каже Здјелар и да је због такве ситуације у више наврата тражио од начелника РЦ Јандрића и предходног начелника УГП Ненада Бановића да га смене са дужности, али да се то није десило јер га „нико неће“ у ПУ Сремска Митровица „због мрља у каријери, која је, иначе, била беспрекорна све док Миле Јандрић није постао његов претпостављени“!

Ето, тако говори и пише командир Здјелар. Да не буде забуне, ништа од овога није „рекла-казала“, све ово је написао и својеручно потписао командир Здјелар.

Да, на крају, али јако битно и пуно говори о свему – господин Никола Здјелар и даље је командир СГП нечијом вољом! Систем и даље штити бахате старешине то је бар јасно. Такви су на цени, верни су и послушни. Наређења наравно да не одбијају па макар и по цену кршења права запослених и угрожавања њиховог здравља.

Али, ССП ће сазнати ко Здјелара држи на месту командира, чијом вољом је ту и даље! Нећемо им дати мира!

Служба за информисање ССП