Skip to main content


DELA KOJA RADOST ZNAČE


LJUBOVIJA – 16.8.2018. godine, porodičnu kuću policijskog službenika Dragana Đorđića u kojoj živi sa petočlanom porodicom zahvatio je požar kojom prilikom je potpuno izgoreo krov i delimično sprat kuće. U požaru je takođe izgoreo nameštaj i kompletna garderoba koja se nalazila na spratu. Kolega Dragan Đorđić pripadnik je Ministarstva unutrašnjih poslova od 1994. godine. 1998. godine bio je teško ranjen na prostoru Kosova i Metohije, zaposlen je u Policijskoj upravi Šabac kao vođa smene dežurne službe u Policijskoj stanici Ljubovija.

Brzom i pravovremenom reakcijom vatrogasno-spasilačke jedinice sprečeno je širenje požara kako na kući porodice Đorđić, tako i na okolne kuće. Materijalna šteta koja je pričinjena porodici Đorđić iznosi više stotina hiljada dinara, ali neimovinska šteta je mnogo veća i ona se ne može iskazati u materijalnom smislu.

Po saznanju za događaj, predsednik Sindikalne grupe Ljubovija, Dragan Ristanović odmah je otišao kod Đorđića radi pružanja pomoći paralelno pozivajući pored SSP-a  ostale organe i organizacije u cilju što brže sanacije porodične kuće. SSP kao društveno odgovorna organizacija odmah se odazvao akciji prikupljanja sredstava radi pružanja pomoći kolegi kojom prilikom su obezbeđena sredstva kojim je izvršena kompletna sanacija krova čime je za par dana kuća ponovo nadkrivena. Ujedno je sprečeno dodatno nastupanje štete usled mogućih padavina.

Kako je požar zahvatio kuću porodice Đorđić možete videti na sledećim snimcima:

U ponedeljak, 27. avgusta 2018. godine delegacija Sindikata srpske policije koju su sačinjavali: generalni sekretar Darko Ocokoljić, član Glavnog odbora Srđan Trajković i predsednik SG Ljubovija Dragan Ristanović obišli su Dragana Đorđića i njegovu porodicu. U razgovoru sa kolegom Draganom isti je izjavio kako je ostao potpuno zatečen i u neverici povodom pravovremene i brze reakcije kako kolega iz vatrogasno-spasilačke jedinice prilikom gašenja požara tako i povodom organizacije pomoći, obezbeđenja svih neophodnih sredstava i završetka radova, čime je kuća dovedena u stanje kao da požara praktično nije ni bilo. „Želim da uputim ogromnu zahvalnost rukovodstvu sindikata, svim članovima koji su spoznali ovu veliku porodicu i deo su nje, koja se našla u najtežim trenutcima svome članu, odnosno meni. Samo ljudi koji su doživeli situaciju poput ove moje mogu da shvate koliko je teško čoveku i koliko mu zaista znači bilo kakva pomoć. Nisam se iskreno nadao ovako brzoj reakciji. Neizmerno hvala!“, bile su Draganove reči koji je delegaciju SSP-a ispratio s osmehom na licu koji sreću znači. 

 

Služba za informisanje SSP
Boban Đorđić


SLIČNI TEKSTOVI