Skip to main content


Za Policijadu Ivica poslao tortu a Milorad izvinjenje!


Poštovani prijatelji, šeste sportske igre radnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije „Policijadu 2013.“ otvorio je predsednik Narodne skupštine dr Nebojša Stefanović, 13.09.2013.godine. Koliko smo „omiljeni“ u Ministarstvu vidi se i po tome da gospodina Stefanovića niko od bliskih saradnika premijera i ministra Dačića nije dočekao. Umesto prisustva našeg dragog minista, pomoćnika minista ili direktora policije, dobili smo koverat, odnosno dopis sa kojim želimo da vas upoznamo:

-*-

Dame i gospodo, drugovi i drugarice,članice i članovi Sindikata srpske policije!

Zaista mi je teško da pronađem prave reči kojima bih opisao svoje razočarenje što zbog neodložnih državnih obaveza nisam bio u mogućnosti da se odazovem vašem pozivu i da svojim prisustvom i glasom uveličam VI Policijadu SSP. Još mi je žalije što je svečana, slavljenička torta koju sam naručio specijalno za ovu priliku i za vas draga moja policijo, nemarnošću nekoga iz mog Kabineta, umesto na Zlatiboru završila kod sekretarice urednika u dnevnom listu „ALO“ i zbog toga vam se posebno izvinjavam!

Posebno se izvinjavam mojoj poslušnoj novinarki Ceci-Voci što tortu lično nije primila, ali torta i nije bila namenjena njoj ili listu „Alo“ već Sindikatu srpske policije! I da se zna, nisam ja kriv što su moji nesposobni saradnici napravili zbrku i umesto da pošalju Ceca-Voci koverat, njoj poslali tortu a Sindikatu koverat. Eto i sada, zbog zabune neko može da pomisli da Ceca-Voca i „Alo“ rade za mene i moje interese. Što u opšte nije tačno, verovali vi meni ili ne (hi, hi, hi)!

Ono što me zaista raduje jeste činjenica da se na VI Policijadi SSP, kako sam obavešten, okupilo preko 1000 pripadnika MUP Republike Srbije. Dobro je poznato da je sportska manifestacija koja već godinama unazad okuplja najveći broj policijskih službenika – najveći beogradski, odnosno srpski fudbalski derbi, ali je njegov primat zahvaljujući vama ozbiljno ugrožen i na tome vam moram čestitati. Nepotrebno je da ovde napominjem da se i razlozi okupljanja policajaca na ove dve manifestacije značajno razlikuju, naravno, prednost je na vašoj strani.

Snaga Sindikata srpske policije leži u njegovom članstvu i njegovom rukovodstvu koji su se (i jedni i drugi, bez izuzetka) usmerili na poboljšanje položaja svih zaposlenih, a što je nemoguće postići bez rešavanja rak-rane našeg društva, a to su kriminal i korupcija, pre svega u našim sopstvenim redovima. Sindikat srpske policije će u tim svojim nastojanjima imati svu moju podršku, kao i mog Kabineta, i ja vam mogu reći da ćete u tom poslu u nama uvek imati pouzdanog partnera. Svi ste vi dovoljno pametni, pa nema potrebe da vam o tome ja ovde nešto posebno pričam, svedoci ste onoga što ovih dana piše dnevna štampa, da u borbi protiv kriminala i korupcije u MUP Republike Srbije neće biti privilegovanih i zaštićenih, tako da neće biti čudno ukoliko vrlo uskoro budu procesuirani sadašnji i bivši visoki rukovodioci u Ministarstvu i Policiji, uključujući i neke bivše šefove kabineta. Nije isključeno da će se ispitati i opravdanost dodele nekih generalskih činova u bliskoj prošlosti s obzirom na neke glasine da su pojedini generali povezani sa organizovanim kriminalnim strukturama. To je samo početak našeg organizovanog suprotstavljanja ovoj pošasti. Sindikat srpske policije je imao veliku ulogu u pokretanju nekih tema koje su zainteresovale i našu svekoliku javnost i to mu niko ne može oduzeti.

Sindikate, brate, milicijo moja! U ovom poslu možemo uspeti samo zajedničkim i sinhronizovanim naporima. Za zdravo društvo potrebna je i zdrava policija. Zato vas niko više neće smeti da truje! Ni bakteriološki neispravnom vodom, ni pokušajima dezavuisanja plasiranjem afera preko plaćenih novinara u štampanim i elektronskim medijima, niti na bilo koji drugi način. Tome se mora stati na kraj!!!

Milicijo, draga moja! Ja znam da vi mene volite, VOLIM I JA VAS!!!

Srdačan pozdrav.

Vaš ministar.

Napomena: Ovaj tekst nije poslat iz Kabineta ministra ili od  ministra! Njega Policijada sa više od 1.000 učesnika nije interesovala i nije se udostojio da se zahvali na pozivu ili da kojim slučajem pošalje tortu. Međutim, tortu je zaista poslao u redakciju lista „Alo“ kao znak pažnje i zahvanosti zbog njihovog jubileja koji je proslavljan 12.09.2013. god. dan ranije od policijade. Taj gest ministra jasno pokazuje u kakvim je odnosima sa redakcijom ovog dbevnog lista!

Ovaj drugi tekst  poslao je direktor policije Milorad Veljović, jeste da je bez torte, ali nije nas zaboravio!

-*-

SINDIKAT SRPSKE POLICIJE
Predsednik, gospodin Glišo Vidović

 

Poštovani gospodine Vidoviću,

Koristim ovu priliku da Vam se zahvalim na pozivu koji ste mi uputili povodom održavanja tradicionalne policijade „Zlatibor 2013.“ i obavestim da zbog neodložnih službenih obaveza nisam u mogućnosti da se odazovem ovom pozivu.

Imajući u vidu da Sindikat srpske policije, po šesti put, tradicionalno organizuje sportske igre radnika Minisgarstva unutrašnjih poslova, dovoljan je dokaz da ovaj vid okupljanja dodatno utiče na razvijanje kolegijalnih odnosa i očuvanje kolektivnog duha među zaposlenima.

S obzirom na veliki broj učesnika, uveren sam da će sportska takmičenja i druženje značajno uticati na razmenu korisnih iskustava i profesionalne prakse, kao preduslove za dobro funkcionisanje policijske službe.

Očekujem da ćemo i u narednom periodu imati uspešnu i korektnu saradnju u cilju bolje zaštite i ostvarivanja prava zaposlenih.

S poštovanjem,

Direktor policije
General policije
Milorad Veljović


SLIČNI TEKSTOVI