Skip to main content


Insajder: Inspektor Radević sklonjen jer je otkrio istinu!


Ekipa „Insajder“ je u tekstu „Ko je skratio spisak osumnjičenih„ od 22.12.2011.godine, objavljenog na veb sajtu B92, iznela podatak da je policajac Zoran Radević radnik Uprave kriminalističke policije raspoređen na druge poslove, po saznanju medija o službenoj belešci u kojoj je navedeno da je na insistiranje tužioca Miljka Radisavljević i njegove zamenice, najveći broj osoba izostavljen iz krivične prijave o vakcinama protiv “Svinjskog gripa”. Postojanje te službene beleške, potvrdio je i ministar Ivica Dačić.

“Postojanje službene beleške i činjenica da je kolega Zoran Radević, stručno i pošteno radio svoj posao, a da je umesto nagrade i pohvale raspoređen na drugo radno mesto, samo govori u prilog činjenici da je u vrhu MUP zavladala sprega korupcije i kriminala.” – Ističe Glišo Vidović predsednik sindikata.
Stručan i profesionalan rad policajaca umesto nagrade biva tiho osujećen, trajnim preraspoređivanjem na drugo radno mesto čuvenim članom zakona o policiji pod izgovorom “zbog potreba službe”. Kolega Zoran Radović nije raspoređen na drugo radno mesto zato što su potrebe službe takve da je neophodan na tom drugom radnom mestu, već kao primer šta će se desiti onima koji se ne povinuju moćnicima i ne slušaju naredbe iz vrha.
Na žalost, mnogo je takvih i sličnih slučajeva u policiji!  Policajci poput Radevića nepravedno osuđeni, suočavaju se na tihi bojkot od svojih kolega i okoline i preživljavaju stravične psihičke i moralne traume jer ne mogu da se izbore sa korupcijom, poltronstvom i poslušništvom u policiji. Kao posledica stresa, mnogi policajci oboljevaju od teških bolesti, neki napuštaju MUP, dok mnogi poniženi umesto da budu ponosi na svoj rad, izvršavaju samoubistva jer ne mogu da se izbore sa nepravdom i osećajem poniženosti.
Sindikat srpske policije zahteva od vrha MUP i Unutrašnje kontrole da ispita čitav slučaj i javno obelodani predmetnu službenu belešku, a kolegu Zorana Radevića vrati na svoje radno mesto kako bi nastavio svoj stručan i profesionalan rad u borbi protiv korupcije i kriminala.

Izvor sa B92:
Ko je skratio spisak osumnjičenih
Dačić potvrdio saznanja insajdera

Broj: 63i /011
Beograd, 24.12.2011.god.