Skip to main content


I na mrazu, bez adekvatne uniforme i opreme spasavaju utopljenike!


Sindikat srpske policije (SSP) uputio je iskrene čestitke policajcima Nenadu Zdravkoviću i Srđanu Dojčinoviću koji su iz ledene Save uspeli da spasu devojku koja je pokušala samoubistvo skokom sa Brankovog mosta u Beogradu.

I ovog puta humani i hrabri policajci Policijske ispostave za bezbednost na rekama u Beogradu, ne štedeći svoje zdravlje i živote munjevitom akcijom uspeli su da spasu još jedan ljudski život.
Ova policijska jedinica jedna od naj humanijih u Beogradu i veoma često spasava utopljenike a to je neprocenljivo!  Međutim i ako je ljudski život neprocenljiv, Ministarstvo unutrašnjih poslova još uvek nije rešilo probleme sa kojima se policajci susreću, pravdajući se nedostatkom novca.
Čamac sa kojim se vrši spasavanje utopljenike nema kabinu, i na njemu je praktično neizdržljivo raditi u zimskim uslovima!
Zamislite kakav je subjektivni osećaj policajaca na čamcu bez kabine po ovoj ciči zimi, kada su dnevne temperature ispod -10, a noćne još mnogo niže, kada je čovek sigurno umire posle 5 minuta boravka u zaleđenoj reci, međutim policajcima to nije smetalo, jer život nema cenu!  A kolika je cena zdrvlja i života tih policajaca, koji treba da spasu i neke druge, naredne?
I dok se naši rukovodioci iz vrha Ministarstva voze u skupim i luksuznim automobilima, putuju svuda po svetu specijalnim letovima i avionima, sede u toplim kancelarijama ugađajući sebi i ljudima iz svog okruženja. Stiče se utisak da na ove humane ljude niko ne misli. Para za njih nema, jer daleko od očiju daleko od srca!
Sindikat srpske policije više puta do sada, slao je dopise u Kabinet ministra i Direkciju policije, dva puta do sada održali smo sastanke na ovu temu u Direkciji policije,  ali od letošnjeg obećanja ništa se nije promenilo. Policajci i dalje patroliraju u čamcu bez kabine, nose uniformu i opremu koja nije prilagođena radu na čamcima, nemaju kurseve iz pružanja prve pomoći, nemaju obuku iz gađanja vatrenim oružjem sa čamaca i dr.
Vas predstavnike medija, molimo da svojim izveštavanjem i ukazivanjem na ove probleme sa kojima se susreću ovi humani policajci, pomognete u rešavanju, jer očigledno bez pritiska medija ove probleme nećemo rešiti. A morali bi, jer ako niko drugi ti policajci su to zaslužili.
Broj: 15i/012
Beograd, 05.02.2012.god.
Link ka povezanom tekstu iz Večernjih novosti:
„Pokušala da se ubije skokom u Savu“ 

Foto: veb sajt Večernje novosti


SLIČNI TEKSTOVI