Skip to main content


Ko protivpravno lišava slobode štrajkače TV Avala?


Sindikat srpske policije (SSP) zatražio je danas od direktora policije Milorada Veljovića da ispita navode iz medija, da su radnici u štrajku sa TV Avale protivpravno lišeni slobode i da se nalaze zaključani u režiji gde se emituje program.

Predstavnik zaposlenih sa TV Avala, Nikola Vukomirović izjavio je:
“U zgradi se juče pojavilo i dodatno obezbeđenje, uz ono postojeće koje sedi sa našim kolegama u režiji koji sada emituju program. Ti ljudi su zaplašeni i postavljaju pitanje, na koji način bi eventualno, ako dođe do požara iu režiji, mogli da napuste režiju jer su u njoj zaključani spolja. Zaključane kolege ne mogu ni da izađu iz režije ukoliko žele da jedu ili odu do toaleta, jer za to moraju da zovu šefa obezbeđenja, koji nije uvek slobodan, što predstavlja dodatan pritisak na sve.“


Sindikat srpske policije smatra da ako su ovi navodi istiniti, i da neko radnike drži zaključane protiv njihove volje, da se radi o krivičnom delu Protivpravnog lišenja slobode iz Člana 132. Krivičnog zakonika Republike Srbije i da policija u ovom slučaju mora reagovati i dozvoliti radnicima u štrajku nesmetano kretanje po radnim prostorijama.
Direktoru policije Miloradu Veljoviću uputili smo hitan dopis i tražili da policija ispita navode i da ukoliko postoje elementi krivičnog dela, preduzme odgovarajuće mere da se štrajkačima iz režije hitno omogući sloboda kretanja a da se protiv odgovornih podnesu krivične prijave. – navodi Glišo Vidović predsednik sindikata.
Sindikat srpske policije pruža potpunu podršku radnicima u štrajku sa TV Avale i osuđuje svaki oblik zastrašivanja, pritisaka ili kršenja zakona na štetu obespravljenih radnika.
Broj: 8i/012
Beograd, 27.01.2012.god.


SLIČNI TEKSTOVI