Skip to main content


Ko je kriv za gužve na šalterima policije u Novom Sadu?


Povodom izjave vršioca dužnosti načelnika novosadske policije Stevana Krstića,  da su gužve na šalterima policijskih stanica u Novom Sadu posledica štrajka policije, Sindikat srpske policije

 SAOPŠTAVA:

Sindikat srpske policije smatra da je izjava zamenika načelnika PU Novi Sad, Stevana Krstića nespretan pokušaj opravdanja pred građanima i medijima zbog takve organizacije rada koja za posledicu ima velike gužve i kolone građana ispred policijskih stanica, a samim tim i veliko nezadovoljstvo i bes građana.
Umesto prebacivanja odgovornosti na policiju i štrajk, smatramo da bi korisnije bilo da se posao bolje organizuje i da novosadska policija osigura Javni red i mir u redovima ispred šaltera i u redovima.
Izjave koje optužuju policiju da je štrajkom kriva za redove i gužve, mogu da doprinesu pojačanju gneva građana prema policiji i stvaranju sve većeg ne poverenja ili animoziteta prema policiji.
Umesto optužbi na policiju od gospodina Stevana Krstića tražimo da preduzme sve službene mere i radnje, da se ispitaju navodi građana i medija o „biznisu preprodaje brojeva“ između agencija za registraciju vozila i pojedinih policijskih službenika i da se javnost obavesti o tome. Ako postoje elementi korupcije ili krivičnog dela da se takva lica procesuiraju i privedu pravdi.

Napominjemo da je prethodno organizovani štrajk radnika Ministarstva unutrašnjih poslova, od strane Nezavisnog sindikata policije bio sproveden na čitavoj teritoriji Srbije i da problema sa gužvama ispred šaltera u drugim gradovima nema!
Ovakvi problemi evidentni su jedino u Policijskoj upravi Novi Sad, postavlja se logično pitanje kako to da je štrajk kriv samo za gužve u Novom Sadu, dok takvih problema u drugim mestima Srbije nema?
Broj: 1i /012
Beograd, 13.01.2011.god.
Povezani tekstovi:
1. Blic: Novosadske agencije za registraciju vozila angažuju batinaše
2. RTV: Načelnik: Gužve posledica štrajka policije