Skip to main content


Napadi na policajce se nastavljaju !!!


Alibunar, 21.07.2018, godine – U ranim jutarnjim časovima, saobraćajna patrola PS Alibunar, u sastavu G.R. i M.P. zaustavila je putničko vozilo kojim je upravljao Ognjen Vučković, dok se za mestom suvozača nalazio Branislav Maksimović obojica sa prebivalištem u Vladimirovcima.

Prilikom vršenja kontrole vozača i vozila, vozač Ognjen Vučković je zadao više udaraca u predelu glave policijskom službeniku G.R., dok je u istom momentu suvozač Branislav Maksimović verbalno napao drugog policijskog službenika M.P., a kasnije i gurnuo u predelu tela. Nakon toga je Ognjen Vučković prišao i udaruo policijskog službenika M.P. u predelu glave, a zatim pobegao sa lica mesta u nepoznatom pravcu.

Policijskim službenicima G.R i M.P. je ukazana pomoću u Opštoj bolnici Pančevo, gde su im konstatovane lake telesne povrede i oni su nakon pregleda pušteni kući.

Branislav Maksimović je doveden u PS Alibunar gde je izvršeno alkotestiranje u utvrđeno da da ima 1,21 promila alkohola u krvi, nakon čega je po nalogu OJT Pančevo i zadržan. Prilikom pregleda vozila u njemu je pronađena opojna droga „SPID“ u malim količinama. Na teret mu se stavljaju krivična dela „Napad na službeno lice u vršenju službene radnje“ i „Neovlašćeno držanje opojnih droga“. A dok je za Ognjenom Vučkovićem raspisana poternica.

Kako saznajemo da su Ognjen Vučković i Branislav Maksimović povratnici u vršenju ovakvih i sličnih dela i još jedan dokaz na blagu kaznenu politiku pravosudnih organa.

Služba za informisanje SSP
Milan Stamenković