Skip to main content


Održan 19. memorijalni turnir u malom fudbalu „Željko Simić“ u Užicu


Užice, 25. april 2014. godine, – Održan je 19. DSCN7043memorijalni turnir u malom fudbalu „Željko Simić“, koji Sindikat srpske policije tradicionalno organizuje u čast i sećanje na tragično nastradalog kolegu koji je herojski izgubio život u vršenju službe. SSP uz druženje i sport čuva uspomenu i sećanje na našeg heroja Željka Simića kao i na ostale, odlikovane i neodlikovane poginule heroje, koji su život dali sa svoju zemlju i svoj narod.

Na turniru je učestvovalo 13 ekipa ( Uprava policije, SG Arilje, SG Čačak, SG Leskovac, SG Pančevo, Simići, SG Novi Pazar, USP Beograd, SG VSJ Užice, SG Raška, SG Voždovac, SG Užice i SPI Novi Pazar) sa oko 120 učesnika radnika Ministarstva unutrašnjih poslova, u najvećem broju članova SSP ali takođe i članova drugih sindikata.

Na početku turnira goste i učesnike je pozdravio predsednik Sindikata srpske policije Glišo Vidović koji se zahvalio onima koji su našli volje i vremena da svojim prisustvom odaju počast tragično nastradalom kolegi koji svima nama treba da služi kao svetionik.  Na otvaranje memorijalnog turnira došli su predstavnik grada Užice gospodin Radovan Ristović, savetnik Direktora policije Zoran Golubović, načelnica PU Užice gospođa Dragica Jevtović, zamenik načelnika PU Užice Zoran Prljević, načelnik OKP Užice Milivoje Ristović, načelnik Odeljenja policije u Užicu Predrag Divac, zamenik načelnika Odeljenja saobraćajne policije u Užicu g-din Darko Dragović i Sreten Skoković kapetan policije u penziji.

Nakon čitanja biografije Željka Simića, prisutnima se prigodnim govorom obratio gospodin Radovan Ristović i turnir proglasio otvorenim.

Oko 10,00 časova delegacija Sindikata zajedno sa zvanicama je položila venac ispred spomen ploče našeg heroja!

Turnir je završen u 16,00 časova, a u finalu su se sastale ekipe Simići i SG Raška, gde je pobednička ekipa Simići sa ubedljivim rezultatom 5:0 osvojila prvo mesto.

Konačni plasman ekipa je bio sledeći: 1. mesto ekipa Simići; 2. mesto ekipa Sindikalna grupa Raška; 3. mesto ekipa Sindikalna grupa Arilje; 4. mesto ekipa Sindikalna grupa Užice. A među nagrađenima našli su se i: – najbolji golman Boban Drobnjak (SG Raška); – najbolji strelac Filip Karadarević (Simići) sa 7 pogodaka; – najbolji igrač Miladin Paunović (SG Arilje); – najbolji sudija na turniru Uroš Šarenac. Uručene su i zahvalnice za doprinos organizaciji turnira Miloradu Topaloviću (polic.službenik PIBŽ), Milijanu Radovanoviću  i dr Aleksandru Moljeviću.

Služba za informisanje SSP Nikola Ivanković

P1050855P1050657P1050600P1050649P1050550P1050545P1050521


SLIČNI TEKSTOVI