Skip to main content

ТВ Дуга: Полицајце треба бити моткама по леђима?


Током дана, од чланова нашег синдиката добили смо информацију да је јутрос са телевизије Дуга из Новог Сада, током јутарњег програма упућен позив грађанима да моткама бију полицију коју затекну на улици.

Позив на напад на полицију је уследио као коментар приликом „листања штампе“ и чланка о текућем штрајку полиције.

Путем електронске поште од ТВ Дуга затражили смо званичну потврду информације и коментар, до слања овог саопштења одговор није стигао.
Синдикат српске полиције сматра да је веома неодговорно, не етично, веома опасно и противно закону позивати грађане да по улици нападају и моткама бију полицајце. Ако се овакав позив упути посредством масовних медија и јавног информисања, последице могу бити изузетно опасне, посебно када се има у виду велико социјално незадовољство грађана и учестали напади на полицију. Подсетимо, само ове године на дужности је убијено пет полицијских службеника, док је огроман број повређен.
Сматрамо да оваквим неодговорним понашањем новинара који путем јавног гласила позива грађане да бију полицију мора да се осуди и санкционише
Од струковних удружења новинара, очекујемо осуду непрофесионалног понашања новинара а од Суда части да испита случај и процесуира одговорно лице.
Апелујемо и на Јавно тужилаштво и РРА да испитају случај и у будуће не дозволе овакво понашање појединца или медијске куће.
Подсећамо да је штрајк законско средство свих радника па и полиције у остваривању својих права и да полицијски службеници који су у штрајку не смеју бити третирани мимо законских норми које је прописала Република Србија
Подсетимо штрајк полиције организује Независни синдикат полиције док наш синдикат и наше чланство даје пуну подршку настојању да се штрајкачи изборе за законска права која су нам гарантована, а која до сада за полицију нису поштована.
Синдикат српске полиције, као и сви други службеници који су у штрајку извињавају се  грађанима на непријатности који је произвео овај штрајк и моле за саосећање и разумевање ситуације у којој се налазе радници Министарства унутрашњих послова.

Душан Морача - директор ТВ Дуга. Позвао грађане Новог Сада да моткама бију полицију?

Веб сајт ТВ Дуга
Број: 62и /011
Београд, 23.12.2011.год.


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ