Skip to main content


Ugrožena bezbednost Dačiću i Draškoviću?!


Danas su nekoliko dnevnih listova i elektronski mediji objavili vest da je ugrožena bezbednost Ivice Dačića i Vuka Draškovića, odnosno njihovih porodica.
Dnevni list „Alo“ tvrdi da je ministru policije Ivici Dačiću tokom protekle dve nedelje prećeno od klana Darka Šarića da će mu oteti sina. S druge strane dnevni list „Večernje novosti“ navodi da je radnik MUP sa prezimenom Lazarević odavao poverljive podatke o merama nadzora i praćenja lica iz Šarićevog klana, sprovedenih od policije.
Proteklih nedelja, posle pogibije policajca na dužnosti, više policijskih službenika sprečavano je u obavljanju redovnih poslova, ili je povređeno na dužnosti i ako je predsednik  Srbije – Boris Tadić ocenio da je Srbija bezbedna zemlja.
Činjenica je da su samo ove godine petorica policajaca poginula a trojica ranjena na dužnosti. Ako ministri ili politički lideri dobija pretnje smrću, ili se preti njihovim porodicama? Ako iz vrha MUP cure operativni podaci o prisluškivanim ili praćenim osumnjičenim licima? Ako svake nedelje bivaju povređeni ili napadnuti policajci, Sindikat Srpske policije postavlja pitanje ovom društvu i ovaj vlasti, i svima onima koji se bave bezbednošću zemlje, koliko su zaista bezbedni i sigurni građani, ako se ministri, političari i policajci osećaju nebezbedno?
Sindikat srpske policije učiniće sve da policajci i pored velike nebrige države ili čelnika MUP za policiju,  građanima osiguraju bezbednost, ne štedeći zdravlje i sopstvene živote.
Građanima poručujemo da samo zajedničkim naporima i uzajamnim poverenjem možemo učvrstiti veze i osigurati bezbednost svih nas.
Od odgovornih lica zahtevamo da se utvrdi identitet lica iz Šarićevog klana koja prete ministru Dačiću i njegovoj porodici, a posebno da se ispita tačnost navoda da je Lazarević iz MUP odavao podatke Šariću, odnosno njegovim sradnicima.
Država, mora biti jača od svakog oblika kriminala i mora učiniti sve kako bi se zaštitili svi građani bez obzira na etničku, političku ili bilo koju drugu pripadnost.
Broj: 39i /011
Beograd, 18.11.2011.godine


SLIČNI TEKSTOVI