Skip to main content

ХОЋЕМО ЧИСТЕ РАДНЕ ПОВРШИНЕ, ПРОСТОРИЈЕ, ТОАЛЕТЕ ‼️


Канцеларије, ходници, холови и тоалетне просторије веома су прометна места у организационим јединицама Министарства унутрашњих послова што истовремено захтева и свакодневно чишћење и дезинфекцију. Сигурни смо, а и лично смо се уверили, да просторије СИВ-1 и СИВ-2 нису у стању, када је у питању чистоћа, као већина просторија у Полицијским управама и Полицијским станицама где се свакодневно може запазити нагомилавање отпада.
Ова врста проблема је веома изражена током јануара месеца јер како смо дошли до података агенцијама за чишћење и дезинфекцију крајем године истичу уговори тако да већ првог месеца наредне године запослени у министарству имају проблем са чистоћом у радном простору и то у свим сегментима од канцеларијског намештаја и опреме до површина у заједничким просторијама. Тачно је да постоји један број запослених у министарству који раде на одржавању хигијене али је то веома мали број и ти запослени нису у могућности због самог обима посла да постигну чак ни визуелну чистоћу и уредност обзиром да их је само неколико по једној полицијској управи.
Поставља се једно логично питање, да ли руководство МУП-а није благовремено продужило односно закључило уговоре са агенцијама за одржавање чистоће или пак агенције не извршавају своје уговорене обавезе? Који год је разлог у питању недопустиво је да радници министарства своје радно време проводе у нехигијенским условима.
Јако је важно да се хигијена у просторијама где радимо схвати као обавеза којој се мора приступити озбиљно а приоритет мора бити хигијенска исправност посебно када је у питању дневно односно редовно чишћење.
На радном месту проводимо много времена а због природе посла већина радних места се интензивније и прља због саме фреквенције људи па се може догодити да се нека болест, инфекција или зараза са после „донесе“ кући јер наш радни и стамбени простор су повезани и чине јединствени животни простор. Како је чист и уредан радни простор изузетно значајан апелујемо на послодавца да што хитније отклони веома битан проблем како би сваки запослени у МУП имао безбедно и здраво радно место !! 

СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ