Skip to main content

HOĆEMO ČISTE RADNE POVRŠINE, PROSTORIJE, TOALETE ‼️


Kancelarije, hodnici, holovi i toaletne prostorije veoma su prometna mesta u organizacionim jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova što istovremeno zahteva i svakodnevno čišćenje i dezinfekciju. Sigurni smo, a i lično smo se uverili, da prostorije SIV-1 i SIV-2 nisu u stanju, kada je u pitanju čistoća, kao većina prostorija u Policijskim upravama i Policijskim stanicama gde se svakodnevno može zapaziti nagomilavanje otpada.
Ova vrsta problema je veoma izražena tokom januara meseca jer kako smo došli do podataka agencijama za čišćenje i dezinfekciju krajem godine ističu ugovori tako da već prvog meseca naredne godine zaposleni u ministarstvu imaju problem sa čistoćom u radnom prostoru i to u svim segmentima od kancelarijskog nameštaja i opreme do površina u zajedničkim prostorijama. Tačno je da postoji jedan broj zaposlenih u ministarstvu koji rade na održavanju higijene ali je to veoma mali broj i ti zaposleni nisu u mogućnosti zbog samog obima posla da postignu čak ni vizuelnu čistoću i urednost obzirom da ih je samo nekoliko po jednoj policijskoj upravi.
Postavlja se jedno logično pitanje, da li rukovodstvo MUP-a nije blagovremeno produžilo odnosno zaključilo ugovore sa agencijama za održavanje čistoće ili pak agencije ne izvršavaju svoje ugovorene obaveze? Koji god je razlog u pitanju nedopustivo je da radnici ministarstva svoje radno vreme provode u nehigijenskim uslovima.
Jako je važno da se higijena u prostorijama gde radimo shvati kao obaveza kojoj se mora pristupiti ozbiljno a prioritet mora biti higijenska ispravnost posebno kada je u pitanju dnevno odnosno redovno čišćenje.
Na radnom mestu provodimo mnogo vremena a zbog prirode posla većina radnih mesta se intenzivnije i prlja zbog same frekvencije ljudi pa se može dogoditi da se neka bolest, infekcija ili zaraza sa posle „donese“ kući jer naš radni i stambeni prostor su povezani i čine jedinstveni životni prostor. Kako je čist i uredan radni prostor izuzetno značajan apelujemo na poslodavca da što hitnije otkloni veoma bitan problem kako bi svaki zaposleni u MUP imao bezbedno i zdravo radno mesto !! 

SLIČNI TEKSTOVI