Skip to main content


Humanost složnih Šiđana


ŠID – U četvrtak 13. septembra 2018. godine u sportskoj hali u Šidu u organizaciji: Sportskog saveza opštine Šid, Udruženja sport za sve  Šid, Ustanove za sport i fizičku kulturu Šid, Crvenog krsta Šid i Sindikata srpske policije, Sindikalne grupe Šid; održan je humanitarni turnir u malom fudbalu pod nazivom „Od srca za Stefu“.

Akcija je usmerena na prikupljanje novčane pomoći radi lečenja Gorana Stefanovića rođenog 1977. godine, oženjenog suprugom Jelenom sa kojom ima dve ćerkice Unu (10) i Taru (7). Penzionisani je pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova od 2016. godine kada je otišao u invalidsku penziju. Radio je kao policijski službenik od 1999. godine. Goranu je pre četiri godine dijagnostikovan tumor na mozgu. Do sada je imao tri operacije „gama nožem“ u Beogradu. U mesecu maju tumor se ponovo pojavio, ovoga puta na hipofizi. Tumori na hipofizi su najčešće benignog karaktera što je slučaj i kod Gorana, ali mogu ostaviti katastrofalne posledice. Tumor napreduje, ovoga puta neophodno je izvršiti operaciju „sajber zracima“ van zemlje, u Grčkoj, za čiji zahvat je neophodno obezbediti 25.000 evra, koje Goran i njegova porodica nemaju i nisu u mogućnosti da prikupe.

Podstaknuta ovom tužnom pričom i velikom željom da pomogne, složna ekipa satkana od velikih ljudi, dokazanih humanista, zaposlenih u lokalnim i republičkim organima, uspešno je organizovala akciju pomoći svome komšiji, prijatelju, kolegi, klasiću, sugrađaninu… Pored ogromnog broja meštana učešće u turniru je uzeo i gospodin Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi R. Srbije, koji je pored velikih poslovnih obaveza uspeo da izdvoji vremena i bude deo ove humanitarne akcije na čemu mu organizacioni odbor posebno zahvaljuje. Takođe, odata je posebna zahvalnost celokupnom rukovodstvu Opštine Šid koje je uzelo učešće i znatno pomoglo akciju. 

Humanitarna akcija je bila veoma uspešna dok je odziv bio odličan. Prijavilo se i učestvovalo 92 fudbalske ekipe kojom prilikom su prikupljena sredstva u iznosu od 605.000 dinara. Šiđani ovime nisu okončali akciju već će nastaviti prikupljanje sredstava organizacijom humanitarnog koncerta pod istim nazivom „Od srca za Stefu“, na kome će nastupati: skud „Sveti Sava“ i Gradski tamburaški orkestar. Koncert će se održati 20. septembra u 20,00 časova u Sportskoj hali Šid.

 

Koristimo priliku da pozovemo sve ljude dobre volje da uzmu učešće u ovoj akciji i dođu na koncert 20. septembra. Kolegi Goranu želimo da istraje i u ovoj borbi do potpunog ozdravljenja!

 

Služba za informisanje 

Boban Đorđić


SLIČNI TEKSTOVI