Skip to main content


Članovi SSP učestvovali na prvoj nebeskoj trci u Srbiji “Sokolov put”


001 Logo SP

U organizaciji Saveza ekstremnih sportova Srbije, udruženja „Freestyler“ i turističke organizacije Niša, održana je 10.05.2014. godine prva u Srbiji trka ovakve vrste.  Nebeska trka „Sokolov put“  jedna je od najtežih jednodnevnih trka u našoj zemlji. Odlikuje je velika visinska razlika od oko 1.500 metara od starta (Niška Banja) do cilja (planinski vrh Trem), strmi usponi i prelepi vidikovci duž litica grebena Suve planine.

 

U ovom po svemu specifičnom i jedinstvenom takmičenju učešće su uzeli članovi Sindikata srpske policije – Marko Ranković (član Službe za sport)  i predsednik SG Lazarevac Nikola Ivanković čime su dali svoj mali doprinos u propagiranju i afiraciji sportskog načina života.

Iako je ovo bila prva trka, odziv učesnika i masovnost je bili su na zavidnom nivou. Za  „Sokolov put“ prijavilo se 207 takmičara, a među njima su bili trkači i planinari iz SAD, Engleske, Irana, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Bugarske.

Staza trke “Sokolov put” u ukupnoj dužini od 22 kilometra, sa ukupnim visinskim usponom od 2.169 metara nadmorske visine, vodila je od centra Niške Banje preko vrhova Mosor (984 mnv), Sokolov  kamen (1523 mnv), do Trema (1810 mnv) ponegde surovim ali prelepim krajolikom Suve planine.

S obzirom da izreka kaže da slika govori više od hiljadu reči, slike će vam reći sve što reči ne mogu dočarati…

 

Još dodatnih i korisnih informacija možete pronaći i ovde:

Fotografije organizatora možete pogledati OVDE 

Fejsbuk strana organizatora: Sokolov put

 

Služba za informisanje
Nikola Ivanković


SLIČNI TEKSTOVI