Skip to main content


Škole i vrtići ne rade, a ko da nam čuva decu?


Sindikat srpske policije (SSP) obratio se danas predsedniku Srbije Borisu Tadiću i predsedniku Vlade Mirku Cvetkoviću sa apelom da se zauzmu u rešavanju problema koji su proistekli odlukom države da škole i predškolske ustanove ne rade u vreme proglašenog vanrednog stanja u Srbiji.

Ovakva odluka i postupak države izazvao je velike probleme u porodicama gde su oba supružnika zaposlena u MUP, rade u istim smenama, ili u smenama koje se delimično preklapaju. Slična situacija je i sa ostalim radnicima u Srbiji.
Mnoge od porodica sa decom žive same i nemaju uslova da im neko od rodbine čuva malu decu koja su predškolskog ili školskog uzrasta, a koja se ne mogu čuvati sama. Sličan problem je i sa samohranim roditeljem koji živi sam sa detetom ili decom.
Država je morala da povede računa o tome da će odlukom da školske i predškolske ustanove ne rade, mnoga deca ostati u svojim domovima, ali sama. Mnogi roditelji dece rade u istim smenama i nemaju mogućnost da čuvaju decu, ili da plate privatno čuvanje dece. Stiče se utisak da niko od nadležnih nije računao na ove probleme i da niko nema nameru da ih rešava dok na su roditelji sa malom decom u bezizlaznoj situaciji, nametnutom od strane države!
Naš sindikat uputio je u petak hitan dopis komandantu republičkog štaba za vanredne situacije i ministru Ivici Dačiću, na žalost on se time nije bavio jer je napustio zemlju i u vreme vanredne situacije otišao u posetu Australiji. Zahtevali smo da se ovaj problem pod hitno reši jer će u protivnom, mnogi supružnici morati da svoju maloletnu decu dovede na posao!
Broj: 20i/012
Beograd, 13.02.2012.god.


SLIČNI TEKSTOVI