Skip to main content

❓KVALITET ILI KVANTITET ❓


Sagledavajući nedavno donete odluke koje proizilaze sa sastanka rukovodioca a koje su navedene u aktu Direkcije policije ne možemo a da ne primetimo da neke od njih tačno određuju posao koji treba da obavi policijski službenik prema tačno određenom rasporedu a koji se prema određenim shvatanjima, kada je u pitanju radnik, odnosi na broj komada koji taj radnik treba da da za određeno vreme.
Takav vid normiranja rada policijskih službenika, koji su prema donetom aktu čak i kategorisani u kategorije 1-3,a koji vid kategorizacije nije propisan zakonom, se nikako ne može podvesti pod poslove koje policijski službenik treba da obavlja po zakonu, drugim propisima i pravilima struke.
Sindikat srpske policije napominje da je osnov policijskih poslova preventivan rad odnosno prevencija kriminala i unapređenje bezbednosti u zajednici, da svaki policijski službenik poslove koje obavlja, treba da obavlja profesionalno, efikasno i zakonito da izvršava sva naređenja izdata radi obavljanja policijskih poslova, osim naravno onih nezakonitih, a SSP je na raspolaganju svakom svom članu radi pružanja eventualne pomoći ukoliko očigledan kvantitet i normiranje ga bude dovelo do određenih postupaka.
Dobiti kvalitet je mnogo teže nego imati kvantitet koji gotovo uvek dovodi do smanjenja kvaliteta što se donošenjem ovakvih odluka opravdano može i očekivati. Sindikat srpske policije će se u narednom periodu baviti upravo kvalitetom donetih odluka, kategorizacijom i normiranjem policijskih službenika koje je očigledno u njima.
Vaš Sindikat srpske policije.‼️

SLIČNI TEKSTOVI