Skip to main content

Dan: 22. jun 2016.

Načelnikovi inicijali na službenom vozilu!?

Nameće nam se pitanje o kojoj količini sujete i samoljublja se tu radi, kada jedan načelnik u MUP sebi dozvoli drskost da na zaduženo službeno vozilo postavi registarske tablice sa svojim inicijalima?! Šta je to u njemu što ga navodi da se, u toj meri, poistoveti sa službom i da se prema državnoj imovini ophodi kao prema svojoj dedovini?

Da li je ovaj gospodin, inače načelnik OSP u Kragujevcu, svestan šta je uradio? Ili je toliko izgubio vezu sa stvarnošću i osećaj morala i odgovornosti? Na nov automobil „Golf 6“, koji vozi već godinama, Slobodan Đorić je postavio tablice „KG098SĐ“. Srećom, novi načelnik policijske uprave, pre par dana mu je oduzeo to vozilo, inače bi uskoro, možda, na vozilu osvanula i tablica sa natpisom „Đora“ ili nekim sličnim nadimkom, do sada viđanim samo kod gastarbajtera i mafijaških vođa.

Istovetan slučaj imali smo i u Užicu, gde je novi načelnik, nakom smene svoje predhodnice, na zaduženom službenom automobilu u nasleđe dobio i tablice sa njenim inicijalima „DJ“. Ta načelnica, Dragica Jeftović, sada bivša, naravno ne samo zbog te registarske oznake, bila je poznata i po tome što je u četvorospratnoj zgradi, kompletno stepenište „ukrasila“ sa preko sto uramljenih fotografija. Naravno, isključivo njenih fotografija sa bivšim ministrima i drugim funkcionerima MUP, grada i države Srbije.

Takođe bivši, načelnik OKP u Prijepolju Rešat Saliagić, je svojevremeno na čak dva vozila OKP (koja su bila kod njega na zaduženju, jedno, pa drugo) postavljao tablice PP001RS i PP008RS i hvalio se time.

Gospodinu načelniku iz Kragujevca, SSP iskreno želi da se uskoro pridruži svojim kolegama iz Prijepolja i Užica, i vrlo brzo i on dobije titulu „bivši“!

Svesni smo i da ovo nisu usamljeni slučajevi, već skoro pa uobičajena praksa kod samoljubivih funkcionera. Nažalost, predviđene sankcije za takvo ponašanje nema, ali mi nećemo ostati nemi. Pozivamo kolege, koje će ostati potpuno anonimni, iz više nego razumljivih razloga, da nam i dalje šalju ovakve i slične primere nemoralnog ponašanja, uz prateće fotografije. Da barem mi u SSP te fukcionerske „veličine“ učinimo šire poznatim i izložimo ih zasluženom preziru i podsmehu.

Služba za informisanje SSP