Skip to main content

Dan: 4. septembar 2017.

Pripadnici IJP Šabac nisu turisti

Sindikat srpske policije nastavlja da ukazuje na probleme zaposlenih širom našeg ministarstva i da zahteva njihovo hitno rešavanje. Time potvrđujemo mišljenje koje vlada među kolegama – kad imaš problem obrati se SSP-u. Zvanično još uvek nismo reprezentativni, ne žele nas, nezgodni smo, nepotkupljivi, uvek na strani radnika, nikad na strani poslodavca. Svakako, neminovno je da će se to uskoro promeniti, odavno zasluženi status će morati da nam zvanično bude priznat, ali i do tada, mi nemamo smetnji da radimo punim kapacitetom i zastupamo sve zaposlene, bez obzira na njihovu sindikalnu pripadnost.

Ovog puta smo reagovali na nepravdu u Policijskoj upravi u Šapcu. Predsednik SSP Lazar Ranitović poslao je dopis načelniku te uprave u kom ga je upoznao da su, možda i jedina, uprava koja ne poštuje instruktivne akte ministra dr Nebojše Stefanovića. Konkretno, radi se o nepoštovanju depeše ministra broj 4987/2017 iz maja, kojom je striktno naloženo uračunavanje puta provedenog na odlasku do mesta i povratku sa mesta izvršenja službenog zadatka u radno vreme.

Verujemo da će ovaj dopis uroditi plodom, ali zadržavamo pravo preduzimanja daljih mera u cilju zaštite zaposlenih u PU Šabac.

Član Glavnog odbora SSP
Siniša Ćuk