Skip to main content

Dan: 14. decembar 2017.

JUBILARNE NAGRADE U PONEDELJAK, 10.000 MALO KASNIJE

Potvrđen je datum isplate novca za Jubilarne nagrade zaposlenima koji su to pravo ostvarili u drugoj polovini ove godine – isplata će biti izvršena u ponedeljak 18. decembra 2017. godine.

Posebnim kolektivnim ugovorom za policijske službenike čl. 13. predviđeno je zaposlenima pripada Jubilarna nagrada za neprekidan rad u MUP-u, ili drugom državnom organu. Ovoga puta koleginice i kolege će, u zavisnosti od dužine ostvarenog staža dobiti sledeće novčane iznose:

10 godina – 58.749 dinara,                   20 godina – 70.499 dinara,
30 godina – 76.374 dinara,                  40 godina – 82.249 dinara.

Za isplatu Jubilarne nagrade po osnovu Posebnog kolektivnog ugovora za državne organe iznosi se nešto razlikuju ali će i po tom osnovu zaposleni dobiti lepe svote novca:

10 godina – 46.879 dinara,                  20 godina – 58.599 dinara,
30 godina – 73.248 dinara,                 40 godina – 91.561 dinara.

Takođe smo iz nadležnih službi dobili informaciju da, ranije, najavljena dinamika isplate jednokratne pomoći u od 10.000 dinara najverovatnije neće moći da bude ispoštovana. Zbog malog kašnjenja sa usvajanjem Zakona o izmenama i dopunama zakona o budžetu RS za 2017. godinu (popularnim „rebalansom“ budžeta) isplata najverovatnije neće biti naredne sedmice (18-22.12.) već odmah nakon isplate drugog dela zarade 25. decembra.

Svakako, nema mesta spekulacijama i sumnjama – jednokratnu pomoć dobijamo pre kraja godine!

Služba za informisanje SSP

OSNOVI BEZBEDNOSTI DECE – DOBRE VESTI ZA POLICAJCE-PREDAVAČE U ŠKOLAMA

Obaveštavamo vas da je 11. decembra na teren poslata depeša kojom je prosleđena Odluka ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića da, zbog zalaganja i povećanog opterećenja na radu, odnosno dodatnog rada pored osnovnih policijskih dužnosti, svi učesnici projekta „Osnovi bezbednosti dece“ budu nagrađeni uvećanjem koeficijenta plate.

Iznosi uvećanja koeficijenta se kreću od 10-20% a u skladu sa brojem održanih predavanja u prva tri meseca.

Napominjemo da je Sindikat srpske policije, kao jedini od svih sindikata, još u oktobru postavio pitanje uvećanja koeficijenta plate za tu kategoriju policijskih službenika pred Radnu grupu za saradnju sa sindikatima. Nismo dobili zadovoljavajući odgovor na tom sastanku ali smo nastavili da ukazujemo na potrebu adekvatnog vrednovanja truda policijskih službenika koji svojim radom podižu ugled celokupnog ministarstva u javnosti.

Odlukom ministra zadovoljena je pravda – svi policajci predavači u školama će biti nagrađeni za svoj rad.

Podsećamo da je sa početkom nove školske godine 01. septembra započeo i zajednički projekat dva ministarstva pod nazivom „Osnovi bezbednosti dece“. 2318 policijskih službenika je prošlo obuku za držanje predavanja deci četvrtih i šestih razreda osnovnih škola.

Za prva tri meseca odražno je ukupno više od 15.000 predavanja u školama širom Srbije na teme bezbednosti u saobraćaju, prevencije nasilja, bezbednog korišćenja interneta i društvenih mreža,zaštite od požara i borbe protiv bolesti zavisnosti, pre svega narkomanije i alkoholizma.

Služba za informisanje SSP
Mile Lazarević