Skip to main content

Оливер Антић саветник председника Србије одговорио на допис ССП


Синдикат српске полиције упутио је 22.12.2012.године  дописе председнику Србије Томиславу Николићу и министру Ивици Дачићу  у коме предочава жељу великог броја полицајаца да се установи ратно обележје за све учеснике који су 1999.године бранили отаџбину током НАТО агресије.

Саветник председника Србије Проф. др Оливар Антић одговорио је на допис.

Поштовани господине Видовићу,

Поводом Ваше писане представке којом сте се обратили Кабинету председника Републике у којем између осталог предлажете да би држава Србија требало да установи неку врсту медаље која би се носила на униформи, а коју би добили сви припадници полиције који су директно учествовали у борбама као учесници рата 1999. године, а нису осумњичени, оптужени или осуђени за ратне злочине као и породице погинулих у тим борбама. Такође мислите да би требало увести тзв. Медаљу за рањавање коју би добили сви тешко рањени припадници полиције који су на дужности рањени. Свесни сте да установљење нових медаља значи и промену важећег Закона о одликовањима, али је у крајњем случају наведене категорије могуће наградити постојећим медаљама за ревносну службу и на крају предлажете да на основу члана 144. Закона о полицији (Службени гласник Републике србије 101/2005) министар може установити награде својим актом, обавештавамо Вас о следећем:

У жељи да помогнем упутио сам Вашу писану представку са пропратном документацијом господину Ивици Дачућу, премијеру и министру унутрашњих послова са предлогом да након разматрања навода из представке предузме мере из својих надлежности (конкретно из члана 144. Закона о полицији, Службени гласник Републике Србије 101/2005) и о истим Вас обавести у разумном року.

Срдачно,

Саветник председника
Проф. др Оливер Антић

Повезана вест: Иницијатива за утврђивање ратног обележја или одличја за учеснике рата 1999.


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ