Skip to main content

Допис директору полиције у вези заказаних јавних скупова


Поштовани господине Вељовићу,

У тренутку док Вам пишемо овај допис, наводно се још увек не зна званична безбедносна процена за одржавање јавних скупова заказаних у суботу 28.09.2013. године у Београду. С обзиром да је стотинама и хиљадама полицајаца прекинуто коришћење годишњих одмора и да су позивани да се врате на посао чак и из иностранства, да смо сви „дигнути на ноге“ Синдикат српске полиције очекује и да ће најављени јавни скуп, или скупови бити одржани упркос претњама разних групација.

Користимо ову прилуку да Вам се захвалимо на професионалном односу према овом безбедносном изазову, јер се с тим у вези нисте оглашавали у јавности, већ сте свој посао обављали тамо где му је и место.

Међутим, српска полиција очекује од Вас, као првог српског полицајца који је два пута постављен на место директора да се обратите јавности у циљу смиривања тензија, као и да дате јасну и конкретну подршку полицији у циљу професионалног извршавања законом предвиђених задатака, те да на тај начин покажете да сте заиста прави човек на правом месту.

Од Вас не тражимо да се ставите у прве кордоне полиције која ће обезбеђивати јавне скупове, али очекујемо да ћете, у духу најсветлијих традиција српских генерала бити непосредно уз „војску“ чији сте Ви командант, ако ништа друго онда као учесник-гост и тиме на најбољи могући начин дати лични допринос и неизмерну психолошку подршку полицији која би знала да је ту, одмах поред њих, и њихов директор, прави човек на правом месту.

С поштовањем,

Генерални секретар ССП
Лазар Ранитовић


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ