Skip to main content


Dopis direktoru policije u vezi zakazanih javnih skupova


Poštovani gospodine Veljoviću,

U trenutku dok Vam pišemo ovaj dopis, navodno se još uvek ne zna zvanična bezbednosna procena za održavanje javnih skupova zakazanih u subotu 28.09.2013. godine u Beogradu. S obzirom da je stotinama i hiljadama policajaca prekinuto korišćenje godišnjih odmora i da su pozivani da se vrate na posao čak i iz inostranstva, da smo svi „dignuti na noge“ Sindikat srpske policije očekuje i da će najavljeni javni skup, ili skupovi biti održani uprkos pretnjama raznih grupacija.

Koristimo ovu priluku da Vam se zahvalimo na profesionalnom odnosu prema ovom bezbednosnom izazovu, jer se s tim u vezi niste oglašavali u javnosti, već ste svoj posao obavljali tamo gde mu je i mesto.

Međutim, srpska policija očekuje od Vas, kao prvog srpskog policajca koji je dva puta postavljen na mesto direktora da se obratite javnosti u cilju smirivanja tenzija, kao i da date jasnu i konkretnu podršku policiji u cilju profesionalnog izvršavanja zakonom predviđenih zadataka, te da na taj način pokažete da ste zaista pravi čovek na pravom mestu.

Od Vas ne tražimo da se stavite u prve kordone policije koja će obezbeđivati javne skupove, ali očekujemo da ćete, u duhu najsvetlijih tradicija srpskih generala biti neposredno uz „vojsku“ čiji ste Vi komandant, ako ništa drugo onda kao učesnik-gost i time na najbolji mogući način dati lični doprinos i neizmernu psihološku podršku policiji koja bi znala da je tu, odmah pored njih, i njihov direktor, pravi čovek na pravom mestu.

S poštovanjem,

Generalni sekretar SSP
Lazar Ranitović


SLIČNI TEKSTOVI