Skip to main content

Директору Вељовићу: Изјасните се поводом писања „Курира“


Господине Вељовићу,

Молимо Вас да се под хитно изјасните на околности које је дневни лист „Курир“ изнео у свом електронском издању од 14.09.2013. године и у неким каснијим бројевима, а који се односе на кривичну пријаву коју су радници УКП Небојша Трбовић и Дејан Трипковић поднели 17. јуна 2009. године Окружном јавном тужилаштву против Биорац Горана, Милорада Вељовића, Родољуба Миловића и др.

Подсећамо Вас да у тој кривичној пријави стоји, између осталог, да постоји основана сумња да су високи функционери МУП, међу којима сте и Ви, умешани у корупцију и малверзације са имовином МУП-а у вишемилионској вредности, а што сте Ви наводно заташкали, па се чак наводи да је и један део те имовине завршио код Вашег сина који је показао намеру да ту имовину МУП прода.

Наведена информација, поткрепљена копијом наводне кривичне пријаве, изазвала је велико узнемирење међу полицијским службеницима и другим запосленима у Министарству и ставила их у недоумицу, јер никакве званичне конкретне реакције из Министарства није било.

Овде постоје три могућности:

  1. Кривична пријава постоји, а наводи из поменуте кривичне пријаве су тачни. У том случају лица за које постоји основна сумња да су починили кривично у најмау руку морају бити суспендовани са посла и треба тражити од тужилштва да даље процесуира кривичну пријаву,
  2. Кривична пријава постоји, а наводи из кривичне пријаве коју су поднели оперативни радници УКП нису тачни. У том случају су оперативни радници починили кривично дело и у складу са тим их треба кривично гонити,
  3. Кривичну пријаву су „измислили“ новинари и одговорна лица у „Куриру“. У том случају они подлежу кривичној одговорности.

Сматрамо да је у интересу јавности и у интересу свих запослених у Министарству, неопходно да се изјасните на наведене околности, јер недостатак правих информација подстиче стварање гласина и атмосфере која није повољна за рад полицијских службеника.

Такође Вас молимо да нам под хитно доставите информацију о томе шта сте Ви као директор предузели да се испоштује судска одлука о враћању полицијских службеника Трбовића и Трипковића на њихова радна места, односно да ли је и ко, на било који начин спречавао извршење судске одлуке.

С поштовањем,

Председник
Глишо Видовић