Skip to main content

ИЗАБРАЛИ ОРГАНЕ СИНДИКАТА АЛИ РАДИЛИ И НА ПОБОЉШАЊУ ПРАВА ЗАПОСЛЕНИХ !!!


Дана 21.септембар 2023.године у конгресној сали хотела „Златиборска ноћ“ у Ужицу одржана je изборна скупштина Синдиката српске полиције обзиром да је органима синдиката истекао четворогодишњи мандат.
Према одредбама највишег акта синдиката – Статута ССП на мандат од четири године бирани су председник ССП, генерални секретар, чланови главног одбора, чланови надзорног одбора и чланови статутарне комисије.
Убедљивом већином гласова за председника Синдиката српске полиције изабран је досадашњи председник Лазар Ранитовић РЦ Ужице а са истим резултатом гласова изабран је и генерални секретар ССП Дарко Оцокољић РЦ Чачак који је ту функцију у синдикату обављао и у претходном мандату.
Иначе њих двојица ће поред функција за које су изабрани уједно бити и чланови ГО како је то прописано у Статуту ССП.
Када су у питању органи синдиката за члановe главног одбора изабрани су: Бојан Гогић РЦ Ужице, Марко Москић РЦ Крагујевац, Небојша Поповић ОЖ Ниш, Горан Стефановић РЦ Ниш, Сандри Вучић РЦ Нови Сад, Жељко Исаиловић ОЖ Краљево и Александар Мраовић РЦ Сомбор.
Како смо већ навели, већином гласова изабрани су чланови Надзорног одбора и то: Радислав Мијатовић РЦ Сремска Митровица, Владимир Микић ОЖ Београд, Бранислав Вајић СГ Опово, Дејан Стојановић РЦ Крушевац и Данило Додеровић СГ Медвеђа.
У даљем изборном процесу бирани су и чланови Статутарне комисије који ће пратити спровођење одредби Статута па су већином гласова изабрани: Жељко Благојевић РЦ Шабац, Дејан Тасић РЦ Врање, Влада Миленквоић СГ ЈЗО, Алдин Ђурђевић РЦ Пријепоље и Синиша Димић РЦ Крагујевац.
Изборну скупштину је водила изборна комисија којом је председавао Слободан Ћосовић коме су помагала још два члана комисије и то Дарко Оцокољић и Жељко Благојевић а која је на крају констатовала да је изборна скупштина одржана у складу са одредбама Статута и Правилника о изборима ССП а потом и честитала изабраним кандидатима за органе Синдиката српске полиције.
Поред изборног поступка у синдикату Скупштина ССП је као и до сада радила и по питањима радно правног статуса запослених у министарству па је донела и одлуку да поред досадашњих захтева за повећање зараде и дневница послодавцу упути још један допис којим ће захтевати да се за вишак сати полицијских службеника које остваре током ангажовања на обезбеђењу школских установа не ради прерасподела, већ да се сваки тај сат уврсти као додатак на плату односно исплати као прековремени сат. Такође истом одлуком скупштина је предвидела да се послодавцу иницира Анекс ПКУ за полицијске службенике којим ће се прописати да се према полицијским службеницима, када су у питању њихова права, примењује ПКУ за државне органе уколико је то за њих повољније.
Након успешно одржане скупштине присутнима се обратио Лазар Ранитовић који ће функцију председника ССП обављати у наредне четири године а који се најпре захвалио свима на поклоњеном поверењу са надом да ће и у будућности имати изврсну сарадњу као и у досадањем мандату са својим сарадницима и наставио, да се чланови органа и тела синдиката, као што је то било и у претходном мандату, морају често састајати, дружити, међусобно договарати, размењивати искуства и информације и већину времена проводити у контакту са запосленима како би кроз такав вид састанака што реалније и веродостојније пренели стање ствари са терена а што ће у многоме помоћи у планирању даљих синдикалних активности. Ранитовић је на крају додао и то да се у претходном периоду показало да је Синдикат српске полиције озбиљан партнер и да га није могуће обезвредити како је то било покушаја у прошлости и закључио да је јак и стабилан синдикат интерес сваког запосленог у Министарству унутрашњих послова.