Skip to main content

НИЈЕ СТВАР ДО ФОТО-АПАРАТА, ВЕЋ ДО ОНОГ ШТО СТОЈИ ИЗА ЊЕГА!!!


ЛОЗНИЦА – Анализирајући обавештења која смо добили од наших чланова са терена као и самог материјала који је пред нама пожелели смо једноставно да објављујући овај текст укажемо да и поред тога што у седишту ПУ Шабац Синдикат српске полиције, како смо то недавно писали „дише пуним плућима“, када је у питању Лозница то не можемо рећи.

Док се многи питају зашто је то тако, ССП-у је циљ да заврши оно због чега људи верују у њега и због чега су му поклонили поверење а то се ових дана највише огледа кроз давање примедби и сугестија на Нацрт закона о унутрашњим пословима. Недавно смо због недостатка појединих средстава за рад у једној од ОЈ МУП-а у овом граду успели својим ангажовањем да заједно са представником послодавца отклонимо тај недостатак, док је активност тог, како себе називају „јединог“ била таква да то исто средство ускрати запосленим па и својим члановима и остави их да се довијају како своје задатке да обаве, но то ћемо оставити полицајцима да сами процене а многи су то већ и урадили. Негде у дубини свести, нам је мисао да поједини руководиоци посматрајући овакве активности јасно дају до знања да првенство дају управо онима од којих нису могли да обављају редовне послове због многобројних дописа, анонимних поднесака и сл. У овом граду у последње време, пошто су били препознатљиви по писању, поједини функционери тог „јединог“ одлучили су да промене тактику поступања па су почели да утичу на своје братске, рођачке и познаничке везе у другим службама као нпр. комуналној милицији, тако да првенство у санкционисању дају онима који на својим аутомобилима имају симбол неког другог синдиката, а заборављају да исто тако неки сличан уређај као што је фото-апарат може имати и неко ко посматра њихову поступање, чија ће фотографија можда много више вредети од санкције коју у последње време спроводе по правилу селективно и то по наговору. ССП свакако подржава поштовање свих позивитних прописа али спровођење на овакав начин никако не може бити добро, јер се нарушава и однос између служби које би требало да имају изврсну сарадњу. Многи ће се запитати за што се запослени у оваквим ситуацијама обраћају баш нама, одговор је веома једноставан, једино ССП и људи окупљени око њега поред циљева које смо много пута спомињали своје активности усмерава на побољшање пословног амбијента међу запосленима јер задовољан члан представља основ за непрекидан труд ССП-а.

Управо због тога идеја за овај текст се родила и сматрамо да то није добро за службу у целини, да се на овај начин не ради на побољшању пословног амбијента, да је оваква врста сарадње баш супротна од оног каква би требала бити. Надамо се да ће овај текст бити препознат на правом месту и да ће се на време указати појединцима да треба да буду равноправни у свакој ситуацији без обзира на припадност што их уједно и сам закон обавезује бар док су на тим местима.

 

Жељко Благојевић

Служба за информисање ССП 


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ