Skip to main content

Полицајац убоден ножем!


Београд, 16.02.2016. године, – У поподневним сатима дошло је до повређивања полицијског службеника Слободана Арсића, приликом спречавања бекства са лица места извршиоца кривичног дела разбојништва. Колега је добио телесне повреде убодом ножем од стране извршиоца овог кривичног дела, али је задобио и посекотине приликом пада кроз стакло излога приликом борбе са бегунцем.

Колеги све честитке и желимо му брз и успешан опоравак, али Синдикат српске полиције мора уједно да постави нека питања, која се нажалост сама намећу:
– Да ли ће се колега због овог поступања убрзо, као неки вид награде, наћи на некој новој листи прекобројних и добити на пример решење „Анализа ризика“? Питање је само наизглед малициозно, сетимо се бројних ратних ветерана који се, уместо у пензији, преко ноћи обреше у фамозном сектору „анализи ризика“!
– Да ли ће му неко замерити јер је поступао ван радног времена, те да ли ће бити покренут дисциплински поступак због такве активности? Да ли ће можда морати да плати штету за излог?
– Да ли ће колеги бити признате повреде као повреде на раду обзиром да је интервенисао ван радног времена?
– Колика ће му бити плата ако на боловању буде био месец дана, а колика ако буде морао да се опоравља дуже од тога? Хоће ли у буџету Србије, у складу са новоусвојеним законом о платама у јавном сектору, уопште бити новца да му се исплати било каква плата?
– Хоће ли морати и да се извини „Ђури“ што је овај потегао нож на њега? А све у духу добродошлице имигрантима…

Јуче смо овде писали о томе колики ризик са собом носи позив полицијског службеника, колико изазова нас вреба на свакој божјој смени. Нисмо ни слутили да ће се већ данас показати и изнова доказати да мира и спокоја нема ни ван дужности. Једном полицајац – увек полицајац.

Колеги заиста свака част за показану храброст и пожртвовање, то се не купује новцем, то се носи у себи. Али Синдикат српске полиције мора да укаже јавности на једну поразну чињеницу: плата тог повређеног полицајца јесте скоро дупло мања од плате комуналног полицајца, кога на служби чека неупоредивно мање изазова. И то јесте срамота ове државе и мора се гласно рећи!

https://www.youtube.com/watch?v=17Ja7FMfumg

Служба за информисање ССП
Никола Иванковић