Skip to main content

Полицији уручена донација воде компаније Књаз Милош


Компанија Књаз Милош одлучила је да се одазове апелу Синдиката српске полиције и упути помоћ припадницима граничне полиције који раде на прелазима према Хрватској, БиХ и Бугарској донацијом својих производа. Наиме, установљено је да је пијаћа вода на тим граничним прелазима неисправна.

 Због здравствених тегоба полицијских службеника Граничне полиције Синдикат српске полиције финансирао је анализу узорака пијаће воде на граничним прелазима према БиХ, Бугарској и Хрватској. Резултати су показали да је вода неисправна и у њој су пронађене бактерије Ешерихија коли, Ентерококе, повећан број Колиформних (фекалних) бактерија и трагови гвожђа.

Компанија Књаз Милош  донирала је Синдикату српске полиције и доставила воду Аква вива 1,5 л – 288 пакета и Аква вива 0,5 л – 1260 пакета која ће бити дистибуирана на граници и местима где смо открили неисправност воде.

 „Чланови Синдиката српске полиције и остали запослени у Министарству унутрашњих послова који обезбеђују државну границу захвални су компанији Књаз Милош која је једина показала бригу и спремност да помогне полицију у овом тренутку. Надамо се да ће овај пример друштвено одговорне компаније као што је Књаз Милош послужити као мотивација и надлезним службама и а посебно начелнику Сектора и помоћнику министра Жељку Којићу у МУП-у да системски реше проблем пијаће воде на граници“, истиче Глишо Видовић, председник Синдиката српске полиције.

„Као друштвено одговорна компанија, без обзира на тешке услове у којима се налази индустрија минералних вода, до сада смо увек проналазили начин да помогнемо када је то непходно, а посебно када је у питању угрожено здравље људи. Стога ћемо у најкраћем року испоручити нашу минералну воду Аqуа Вива припадницима српске полиције на граничним прелазима“, рекао је Богдан Комленац, менаџер корпоративних послова компаније Књаз Милош.

Богдан Комленац и Глишо Видовић потписали су Уговор о донацији и присуствовали достави воде.

 Служба за информисање ССП