Skip to main content

Повуците из употребе залихе „Ђурђевића“, здравље нема цену!


Ужице, 19.03.2016. године, – Председник синдиката спске полиције Лазар Ранитовић, позвао је данас министра др Небојшу Стефановић, да хитно реагује и нареди обуставу дистрибуирања хране, у најмању руку, сумњивог квалитета и очајно лошег укуса и мириса, свим полицисјким службеницима и осталим запосленима на терену.

Као што вам је познато, након притужби колега са терена, након многобројних упозорења шефова ресторана и кухиња, али тек након нашег дописа и јавног обраћања на сајту, послодавац је нашао за сходно да реагује, формирана је комисија, која је извршила обилазак Полицијске управе Краљево и Одреда жандармерије у Краљеву, као и испоставе у Рашкој и на  Рудници, 10. марта, са задатком утврђивања чињеничног стања на терену. На лицу места установљено је „да су намирнице лошег органолептичког својства (што подразумева боју, мирис, укус и коегзистенцију)„ и комисија је поднела извештај, са препоруком да се прекине дистрибуција производа дотадашњег снабдевача (Месна индустрија „Ђурђевић“ из Сремске Митровице). 

То је свакако била позитивна вест и разуман потез Одељења за искрану и смештај, односно Сектора за материјално-финансијске послове. Међутим, та препорука није спроведена у дело, тако да поједине колеге на терену и дан данас добијају храну тог истог добављача. Оправдано можемо поставити питање зашто је МУП-у за праву реакцију потребно толико времена?! Зар могућа зараза и постојање опасности тровања запослених није довољан разлог за хитну реакцију?

3330-01-16

Служба за информисање ССП


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ